Κίνα: Πάνω από ένα εκατομμύριο οι υποψήφιοι για τις δημόσιες υπηρεσίες   

Κίνα: Πάνω από ένα εκατομμύριο οι υποψήφιοι για τις δημόσιες υπηρεσίες   

Διαγωνισμοί διεξάγονται σε όλες τις βαθμίδες της κινεζικής δημόσιας διοίκησης, αλλά ο ετήσιος εθνικός διαγωνισμός επιτρέπει την πρόσβαση στις καλύτερες κρατικές θέσεις

Πάνω από ένα εκατομμύριο Κινέζοι συμμετείχαν το Σαββατοκύριακο στον ετήσιο εθνικό διαγωνισμό για την κάλυψη θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα, με την ελπίδα να καταλάβουν μια από τις προκηρυχθείσες 19.000 θέσεις, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

 Συνολικά, 1,12 εκ. άνθρωποι συμμετείχαν στο διαγωνισμό, ανακοίνωσε η κρατική υπηρεσία δημόσιας διοίκησης της Κίνας. 'Ενας αριθμός ρεκόρ 1,52 εκ. ανθρώπων είχαν εγγραφεί και πληρούσαν τα κριτήρια για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας είναι μόνο 19.000, πράγμα που σημαίνει ότι θα προσληφθεί λιγότερο από ένας υποψήφιος στους 50. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγαλύτερος στην εθνική Επιτροπή εθνικών μειονοτήτων καθώς διαγωνίστηκαν 14.384 άνθρωποι για μόνο δυο θέσεις.

Το ισχύον σύστημα διαγωνισμού για το δημόσιο τομέα αποτελεί κληρονομιά μιας μακράς παράδοσης των αυτοκρατορικών εξετάσεων της αρχαίας Κίνας, που διεξάγονται από τον 7ο αιώνα και στόχος των οποίων είναι η επιλογή με αξιοκρατικά κριτήρια αυτών που θα υπηρετήσουν όσον το δυνατό καλύτερα το κράτος.

Καθώς οι νεαροί διπλωματούχοι αντιμετωπίζουν μεγάλο ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας, οι θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα είναι περιζήτητες στην Κίνα για την ασφάλεια που παρέχουν, αλλά και για πολλά ακόμα πλεονεκτήματα, κυρίως την ιατρική περίθαλψη και τη σύνταξη.

Διαγωνισμοί διεξάγονται σε όλες τις βαθμίδες της κινεζικής δημόσιας διοίκησης, αλλά ο ετήσιος εθνικός διαγωνισμός επιτρέπει την πρόσβαση στις καλύτερες κρατικές θέσεις.

SHARE:

24Media Network