Κίνα: Προφυλαχτικά για όλους!

default image

Ξενοδοχεία, τουριστικά θέρετρα και δημόσια λουτρά στην Κίνα είναι πλέον υποχρεωμένα να παρέχουν δωρεάν προφυλακτικά στους πελάτες τους

Ξενοδοχεία, τουριστικά θέρετρα και δημόσια λουτρά στην Κίνα είναι πλέον υποχρεωμένα να παρέχουν δωρεάν προφυλακτικά στους πελάτες τους, σε μια προσπάθεια των αρχών να αντιμετωπίσουν τη διάδοση του AIDS.

Η εκστρατεία αυτή που υποστηρίζεται από τα υπουργεία Υγείας και Εμπορίου προβλέπει επίσης και τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων σε όλους τους πελάτες και επισκέπτες. Η κίνηση αυτή, πρωτοφανής για την Κίνα που αρνείται το πρόβλημα του AIDS, έρχεται μετά την ασυνήθιστη απόφαση των αρχών της επαρχίας Ζεζιάνγκ τον περασμένο Μάρτιο να επιβάλουν αυστηρά χρηματικά πρόστιμα σε ξενοδοχεία και μπαρ που δεν παρέχουν προφυλακτικά.

Μέχρι πρόσφατα η Κίνα αναφερόταν στο AIDS ως την ασθένεια της δυτικής παρακμής, ως ένα πρόβλημα που αφορά τους ομοφυλόφιλους, τις πόρνες και τους χρήστες ναρκωτικών, κατηγορίες ανθρώπων που επισήμως δεν…υπάρχουν στην Κίνα. Μόνο όταν ειδικοί από όλο τον κόσμο προειδοποίησαν πως ο ιός εξαπλώνεται στον πληθυσμό, οι αρχές ευαισθητοποιήθηκαν, αλλά πάντα σύμφωνα με τους επιστήμονες η μάχη κατά της νόσου είναι πλέον άνιση.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα