Κίνα: Σε καραντίνα η Χαρμπίν, για νέα χαρακτηριστικά του ιού μιλά επιστήμονας

Πολίτες με μάσκα στην Κίνα (AP Photo/Mark Schiefelbein))
Πολίτες με μάσκα στην Κίνα (AP Photo/Mark Schiefelbein) AP

Περίπου 11.000.000 άνθρωποι στην πόλη Χαρμπίν βρίσκονται σε καραντίνα, αφού παρατηρείται δεύτερο κύμα του κορονοϊού. Κινέζος λοιμωξιολόγος υποστηρίζει ότι η ανίχνευση έχει γίνει πιο δύσκολη.

Η Κίνα μπορεί να έχει βάλει φρένο στην επέλαση του κορονοϊού, κάτι που αποδεικνύουν και οι αριθμοί, αφού το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 10 νέα κρούσματα και κανένας νέος θάνατος.

Ωστόσο, έχει σημάνει συναγερμός στην πόλη Χαρμπίν στην επαρχία Heilongjiang στα σύνορα με την Ρωσία. Εκεί οι Αρχές απαγόρευσαν την είσοδο και την έξοδο στους πολίτες, καθώς παρατηρείται νέο κύμα του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την La Croix, στα κινεζικά social media κοινοποιούνται φωτογραφίες με ουρές έξω από νοσοκομεία στην Χαρμπίν. Ο λόγος της αύξησης των κρουσμάτων είναι η επιστροφή αρκετών Κινέζων από τη γειτονική Ρωσία.

Η πόλη ανακοίνωσε καραντίνα 28 ημερών και όσοι πολίτες επέστρεψαν από τη Ρωσία υποβάλλονται σε τεστ. Όπως αναφέρουν οι τοπικές Αρχές στην εφημερίδα Global Times της Κίνας πάνω από 4.000 βρίσκονται σε στενή παρακολούθηση.

Από την αρχή της επιδημίας η επαρχία Heilongjiang έχει ανακοινώσει 921 κρούσματα. Ο Κινέζος ιολόγος Yang Zhanqiu από το Κέντρο Επιδημιολογικού Ελέγχου και Πρόληψης προειδοποιεί για την εξάπλωση του ιού, ο οποίος παρουσιάζει νέα χαρακτηριστικά. "Πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά την εξάπλωση, γιατί αποκαλύπτει νέα χαρακτηριστικά του ιού που καθιστούν δυσκολότερη την ανίχνευσή του" ανέφερε συγκεκριμένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Κίνα
SHARE:

24Media Network