Κίνα: Σοκάρει βίντεο με κεφάλι αρουραίου σε φαγητό – Προσοχή σκληρές εικόνες

Κίνα: Σοκάρει βίντεο με κεφάλι αρουραίου σε φαγητό – Προσοχή σκληρές εικόνες
Γεύμα (φωτογραφία αρχείθου) Getty Images/iStockphoto

Το κολλέγιο επανειλημμένως ισχυρίζεται ότι το κομμάτι που βρέθηκε στο φαγητό του μαθητή είναι κομμάτι πάπιας.

Φρίκη έχει προκαλέσει βίντεο μαθητή, ο οποίος κατά τη διάρκεια του γεύματός του εντόπισε ένα περίεργο κομμάτι μέσα στο ρύζι. Στην αρχή, θεωρήθηκε ότι ήταν κομμάτι από λαιμό πάπιας. Ωστόσο, οι κινεζικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για κεφάλι αρουραίου, όπως αναφέρει το CNN.

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει σκάνδαλο στην ασφάλεια τροφίμων της χώρας. Η οργή των Κινέζων αποκαλύπτει και την δυσπιστία των πολιτών απέναντι στις τοπικές αρχές σε ένα γενικότερο πλαίσιο, οι οποίες επιχειρούν, με αποτυχημένο τρόπο, να συγκαλύψουν άσχημες ειδήσεις.

Ειδικότερα, την 1η Ιουνίου, ένας μαθητής του Jiangxi Industry Polytechnic College, ενώ έτρωγε, παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο στο γεύμα του στην καντίνα του σχολείου. Ο σπουδαστής σήκωσε το περίεργο σκούρο τριχωτό αντικείμενο με τα ξυλάκια του και στη συνέχεια παραπονέθηκε στο προσωπικό της καντίνας ότι βρήκε κεφάλι τρωκτικού.

Η υπάλληλος του απάντησε “Αυτό είναι κρέας πάπιας”.

“Δεν είναι δόντια αρουραίου;”, ρωτάει ο μαθητής γυρίζοντας το αντίκειμενο, για να δείξει τα μικροσκοπικά λευκά κομμάτια στη μέση και το σχήμα μιας μύτης από πάνω.

Εκείνη επέμενε λέγοντας “Αυτό είναι κρέας πάπιας, κρέας πάπιας!” και ο μαθητής με τη σειρά του απάντησε “Πώς θα μπορούσαν να υπάρχουν δόντια στο κρέας πάπιας;”

Το βίντεο που αποτυπώνει αυτές τις σκηνές έχει γίνει viral, με την κινεζική ασφάλεια τροφίμων να αποτελεί εδώ και καιρό ένα μέιζον θέμα ανησυχίας, έπειτα και από το σκάνδαλο σχετικά με μολυσμένο βρεφικό γάλα σε σκόνη και ανακυκλωμένο λάδι μολυσμένο με υπολείμματα τροφίμων ή ακόμα και λύματα.

Από τότε, οι κινεζικές αρχές έχουν θεσπίσει αυστηρότερους κανόνες, όμως, τα σκάνδαλα για την ασφάλεια τροφίμων, συμπεριαμβανομένων και των σχολείων, εξακολουθούν να γίνονται πρωτοσέλιδα και να προκαλούν την κατακραυγή του κόσμου.

Η διεύθυνση του κολλεγίου στην αρχή δήλωσε ότι “η έρευνά μας διαπίστωσε ότι το βίντεο τραβήχτηκε πράγματι στο κυλικείο του σχολείου μας, αλλά το περιεχόμενό του δεν ταιριάζει με τα γεγονότα”. Προσέθεσε ότι ο μαθητής ζήτησε από τους συμμαθητές του να δουν το αντικείμενο και επιβεβαίωσε πω ήταν ο λαιμός της πάπιας, υποβάλοντας γραπτή διευκρίνιση.

Την ίδια μέρα, ένας αξιωματούχος στο γραφείο εποπτείας της αγοράς της περιοχής παρουσιάστηκε στον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό Jiangxi, λέγοντας ότι οι αξιωματικοί είχαν “συγκρίνει επανειλημμένα το αντικείμενο και επιβεβαίωσαν ότι ήταν πράγματι ένα κομμάτι λαιμού πάπιας”.

Από την άλλη, ένα “διευκρινιστικό” βίντεο του μαθητή κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. “Έμαθα ότι δεν ήταν κεφάλι αρουραίου αλλά λαιμό πάπιας, οπότε θα ήθελα να το διευκρινίσω”, είπε ο μαθητής στο βίντεο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα