Κύπρος: Μοναχός στη Μονή Αββακούμ χτυπάει γυναίκα με ζωνάρι – Βίντεο

Διαβάζεται σε 3'
Κύπρος: Μοναχός στη Μονή Αββακούμ χτυπάει γυναίκα με ζωνάρι – Βίντεο
PRINTSCREEN

Μετά το σκάνδαλο με το “άγιο μύρο”, νέο βίντεο αφήνει έκθετη τη Μονή Αββακούμ στην Κύπρο. Μοναχοί χτυπούν γυναίκα με ζωνάρι. Σοκαριστικό ντοκουμέντο.

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται ξανά –για τους λάθους λόγους– η Μονή Αββακούμ στην Κύπρο. Τις αποκαλύψεις για οικονομικές απάτες, ροζ βίντεο και το “άγιο μύρο” διαδέχεται νέο βίντεο-ντοκουμέντο, στο οποίο αποτυπώνεται η απρόκλητη βία ενός εκ των μοναχών σε γυναίκα.

Συγκεκριμένα, το βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ καταγράφει σκηνές από το εξωτερικό της εκκλησίας στις οποίες διακρίνονται οι αρχιμανδρίτες να λογομαχούν έντονα με μια γυναίκα η οποία προφανώς ήταν εθελόντρια και ασκούσε χρέη καθαρίστριας.

Η γυναίκα προσπαθούσε να τους δώσει κάτι (πιθανόν κλειδιά) και αυτοί αρνούνταν. Οι αρχιμανδρίτες καθ’ όλη τη διάρκεια του επίμαχου στιγμιότυπου ωρύονται ενώ σε κάποια στιγμή η γυναίκα πέφτει στο έδαφος.

Καθαρά στο βίντεο διακρίνεται μοναχός να χτυπά με το ζωνάρι του τη γυναίκα, με τέτοια μανία που η ζώνη έσπασε και έφυγε το μεταλλικό κομμάτι.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

Η παραπάνω είδηση έρχεται μόλις μερικές ώρες μετά από ακόμη ένα αποκαλυπτικό βίντεο, στο οποίο φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο οι μοναχοί παρασκεύαζαν «μύρο» που τοποθετούσαν στον σταυρό τον οποίον στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για να πείσουν τους πιστούς ότι κάνει θαύματα και γιατρεύει ασθένειες αλλά και σε άλλες θρησκευτικές τελετές (αγιασμούς, εξορκισμούς κλπ).

Όπως φαίνεται στο οπτικογραφημένο υλικό, που καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, ο ηγούμενος της μονής Νεκτάριος και ο μοναχός Αββακούμ, σε γραφειακό χώρο προετοιμάζουν τον σταυρό, τοποθετώντας το υγρό που ετοίμασαν προηγουμένως.

Το βίντεο καταγράφηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2023 το πρωί, με τον διάλογο μεταξύ των δύο μοναχών να επικεντρώνεται στην ετοιμασία του «μύρου». Σε κάποια στιγμή ο μοναχός Αββακούμ κρατά το δοχείο με το κοκτέιλ που ετοιμάστηκε και το κουνά για να ανακατευθεί το μίγμα. Στο πλαίσιο της ετοιμασίας του σταυρού, ακούγεται ο Νεκτάριος να δίνει οδηγίες στον Αββακούμ να βάλει αρκετό «μύρο» στον σταυρό μέχρι να «κολυμπώσει».

Όπως επισημαίνει ο “Πολίτης”, το βίντεο διαψεύδει τα όσα αναφέρει σε κατάθεσή του ο μοναχός Αββακούμ.

Ο μοναχός υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι έβαζε οινόπνευμα στον σταυρό για να αποφευχθεί η μετάδοση ιών. Όπως αποδεικνύεται όμως, δεν έβαζαν οινόπνευμα αλλά τοποθετούσαν το μίγμα που ετοιμαζόταν στη μονή.

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι μόνο ένα μικρό απόσπασμα από τα όσα καταγράφηκαν στη μονή στο Φτερικούδι και πρόκειται για υλικό το οποίο παραδόθηκε στην Αστυνομία και στην Ιερά Σύνοδο. Η συνολική διάρκεια του βίντεο είναι περίπου 8 λεπτά, αλλά παρουσιάζεται μόνο το απόσπασμα που καταγράφηκαν οι επίμαχοι διάλογοι.

Το βίντεο ντοκουμέντο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα