Κλίντον σε Τραμπ: 3-0

Κλίντον σε Τραμπ: 3-0

Το απίστευτο τρολάρισμα της Χίλαρι Κλίντον στον Ντόναλντ Τραμπ για τον αντιμεταναστευτικό νόμο που οδεύει προς ακύρωση

Η πρώην υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, σχολίασε την εξέλιξη της υπόθεσης του αντιμεταναστευτικού διατάγματος Τραμπ, με μια ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

Η ηττημένη των εκλογών, έγραψε "3-0", καθώς το τριμελές συμβούλιο των δικαστών αποφάνθηκε ομόφωνα ότι η κυβέρνηση Τραμπ απέτυχε να παρουσιάσει οποιαδήποτε απόδειξη, ώστε να υποστηρίξει τις ανησυχίες της, σχετικά με την απειλή ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, για να εφαρμοστούν άμεσα οι απαγορεύσεις από το προεδρικό διάταγμα του Τραμπ, που υπογράφτηκε πριν από δύο εβδομάδες.

Ανάλογο tweet έκανε και ο Eric H. Holder Jr., ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Ομπάμα.

Έτσι, δεν μπορεί να προχωρήσει η εφαρμογή της προσωρινής απαγόρευσης εισόδου ταξιδιωτών και προσφύγων από επτά μουσουλμανικές χώρες, στις ΗΠΑ.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης των 29 σελίδων, που εξέδωσε το δικαστήριο ο Τραμπ έγραψε στο Twitter: "ΘΑ ΣΑΣ ΔΩ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ!", με κεφαλαία γράμματα, δείχνοντας την οργή του. Δήλωσε πως θα συνεχίσει νομικά τις διεκδικήσεις του για την εφαρμογή του διατάγματος, και πως δεν παραδίδει ακόμη τα όπλα του.

Θυμίζουμε ότι ο Τραμπ είχε διατάξει τετράμηνη παύση στο αμερικανικό πρόγραμμα προσφύγων. Η παύση έχει ως σκοπό να δοθεί χρόνος ώστε να αναθεωρηθεί ο τρόπος που ελέγχονται οι πρόσφυγες πριν εγκατασταθούν στις ΗΠΑ.

Το διάταγμα μείωνε τον αριθμό των προσφύγων που οι ΗΠΑ διατίθενται να δεχτούν τουλάχιστον στο μισό, σε περίπου δηλαδή 50.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Επίσης, έδινε κατεύθυνση στους αξιωματούχους να αναθεωρήσουν τις διαδικασίες αίτησης και αποδοχής του καθεστώτος του πρόσφυγα.

Κατά την περίοδο της διοίκησης Ομπάμα, ο έλεγχος των προσφύγων περιελάμβανε προσωπικές συνεντεύξεις, όπου παρέχονται βιομετρικά στοιχεία για τους ίδιους, αλλά και για τις οικογένειές τους, κοινωνικές ή πολιτικές δραστηριότητες, εργασία, τηλέφωνα, λογαριασμοί e-mails και άλλα ενώ έδιναν και δαχτυλικά αποτυπώματα. Οι Σύροι υπόκεινταν σε επιπλέον ελέγχους, τους οποίους αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν αρνηθεί να αναφέρουν.

Το διάταγμα Τραμπ έπαυε ακόμη την μετανάστευση από χώρες για τις οποίες υπάρχουν ανησυχίες για τρομοκρατία, για 90 μέρες. Το State Department ανακοίνωσε πως η τρίμηνη διακοπή ισχύει για Ιράκ, Συρία, Ιράν, Σουδάν, Λιβύη, Σομαλία και Υεμένη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νομικά άκυρος ο νόμος Τραμπ. Απαντά μέσω Twitter με κεφαλαία

SHARE: