Κολομβία: Εννιά άνθρωποι παγιδευμένοι σε ανθρακωρυχείο εξαιτίας κατάρρευσης

Ανθρακωρυχείο στην Κολομβία AP

Εννιά άτομα έχουν παγιδευτεί σε ανθρακωρυχείο στο Λενγκασάκε της Κολομβίας λόγω κατάρρευσης τμήματός του. Σωστικά συνεργεία προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους εργαζόμενους.

Εννιά άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε παράνομο ανθρακωρυχείο στην πόλη Λενγκασάκε της Κολομβίας εξαιτίας κατάρρευσης τμήματός του την Τετάρτη, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Μεταλλείων και Ορυχείων (ANM), κρατικός θεσμός.

«Στις 17:30 (σ.σ.: τοπική ώρα· σήμερα Πέμπτη στη 01:30 ώρα Ελλάδας) αποκαταστάθηκε επαφή με τους ανθρακωρύχους, οι εννέα εργαζόμενοι είναι ζωντανοί, ο ένας από αυτούς έχει τραυματιστεί. Τους εφοδιάζουμε με αέρα και έχουν ιατρική υποστήριξη από την επιφάνεια», ανέφερε η ANM στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κατάρρευση έγινε το πρωί της Τετάρτης και έκτοτε, σωστικά συνεργεία προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους εννιά εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, «μελετάμε παράλληλα αν έχουμε τη δυνατότητα να διανοίξουμε σήραγγα από άλλο ορυχείο για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε πρόσβαση» στον χώρο όπου έχουν παγιδευτεί.

Η Κολομβία, η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, κατέγραψε το 2021 συνολικά 148 θανάτους εργαζομένων σε δυστυχήματα σε ορυχεία και μεταλλεία. Το πετρέλαιο και τα ορυκτά είναι βασικά εξαγωγικά είδη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΛΟΜΒΙΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK