ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Ο Γκουστάβο Πέτρο

Η Κολομβία του Πέτρο σε τροχιά αναζήτησης εναλλακτικών προοδευτικών πολιτικών

Ο επιστημονικός συνεργάτης του ινστιτούτου ΕΝΑ, Άρης Παπαδόπουλος αναλύει στο NEWS 24/7 το αποτέλεσμα των εκλογών στην Κολομβία και την ανάδειξη του πρώτου προέδρου από την Αριστερά.

Ο Γκουστάβο Πέτρο

Εκλογές στην Κολομβία: Φαβορί ο αριστερός Πέτρο που μιλά πίσω από αλεξίσφαιρες ασπίδες

Το "φαβορί" των προεδρικών εκλογών στην Κολομβία, Γκουστάβο Πέτρο, συγκεντρώνει δημοσκοπικά το 41%, ενώ δέχεται απειλές δολοφονίας εναντίον του. Μιλά πλέον δημόσια μόνο πίσω από αλεξίσφαιρες ασπίδες.

Μπογκοτά, Κολομβία

Κολομβία: 5.000 άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε επιθέσεις εναντίον του κομμουνιστικού UP από το 1984 ως το 2007

Θύματα δολοφονιών και εξαφανίσεων χιλιάδες μέλη του κομμουνιστικού κόμματος της Κολομβίας UP τις δεκαετίες του '80 και του '90. Το κόμμα επανεμφανίστηκε και συμμετέχει στη συμμαχία της αριστεράς που προηγείται στις δημοσκοπήσεις

Έκρηξη σε περιοχή της Κολομβίας (Φωτογραφία αρχείου)

Κολομβία: Βομβιστική επίθεση μπροστά σε αστυνομικό τμήμα στην Μπογοτά, ένα παιδί νεκρό

Μετά από έκρηξη έξω από αστυνομικό τμήμα της Μπογοτά στην Κολομβία, ένα δωδεκάχρονο παιδί έπεσε νεκρό και άλλα έξι τραυματίστηκαν. Επαιζαν κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Φωτο αρχείου

ΟΗΕ: Θλιβερό ρεκόρ αύξησης των εξαναγκαστικών εκτοπισμών λόγω βίας στην Κολομβία

Τρομακτική αύξηση (+181%) των εξαναγκαστικών εκτοπισμών λόγω της βίας, καταγράφθηκε στην Κολομβία το περασμένο έτος, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Το 18% των εκτοπισμένων ήταν παιδιά.

Διαμαρτυρία στην Κολομβία

Κολομβία: Τουλάχιστον 78 υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δολοφονήθηκαν το 2021

Για δυο χρόνια στη σειρά, το 2019 και το 2020, η χώρα των Άνδεων χαρακτηριζόταν η πιο επικίνδυνη στον κόσμο για τους ακτιβιστές του περιβάλλοντος από τη ΜΚΟ Global Witness.

Καρέ από διαδήλωση στην Κολομβία

Κολομβία: "Δυσανάλογη βία" της αστυνομίας στις διαδηλώσεις του 2020

Ανεξάρτητη έκθεση που χρηματοδοτήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη δείχνει πως η αστυνομία κατέστειλε με "δυσανάλογη βία" τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στην Μπογοτά πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Σύλληψη του "Οτονιέλ"

Κολομβία: Στις ΗΠΑ θα εκδοθεί ο βαρόνος των ναρκωτικών "Οτονιέλ"

Χειροπέδες στον πλέον καταζητούμενο διακινητή ναρκωτικών της Αμερικής, Ντάιρο Αντόνιο Ούσουγα, που είναι γνωστός ως "Οτονιέλ". Οι αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Στρατός στην Κολομβία

Κολομβία: Η αντιπολίτευση καταγγέλλει τον θάνατο 4 ανηλίκων σε βομβαρδισμό

Τον θάνατο τεσσάρων ανηλίκων σε βομβαρδισμό των ένοπλων δυνάμεων εναντίον καταυλισμού ανταρτών κατήγγειλε η κολομβιανή αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για παραβιάσεις του ανθρωπιστικού δικαίου.

Μια αλυσίδα γεγονότων που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, αλλά και στους πανταχού καταναλωτές οδηγεί στην αύξηση της τιμής του καφέ.

Οι πραγματικοί λόγοι που αυξάνεται η τιμή του καφέ

Η κυβέρνηση της Ελλάδος μας έχει προετοιμάσει για μεγάλη αύξηση στην τιμή του καφέ που θα κοστίζει από το 2022 έως και 5 ευρώ -το ποτήρι. Ας δούμε τους λόγους που παγκοσμίως εκτοξεύτηκε το συγκεκριμένο -απαραίτητο για πολλούς- προϊόν.

Ο Εδουάρδο Αρεγιάνο Φέλιξ

Εδουάρδο Αρεγιάνο Φέλιξ: το αφεντικό του πιο βίαιου καρτέλ που έγινε συνεργαζόμενος μάρτυρας

Ο Εδουάρδο Αρεγιάνο Φέλιξ ήταν το αφεντικό του πιο βίαιου και επικερδούς καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού. Πώς στήθηκε η οικογενειακή επιχείρηση, πώς μεγαλούργησε και πώς βρέθηκε ο ηγέτης στα χέρια των ΗΠΑ.

Πολίτες στην Μπογκοτά, εν μέσω πανδημίας

Κολομβία: Δήμος επιβάλλει καραντίνα στους ανεμβολίαστους

Μεταξύ των ανεμβολίαστων σε δήμο της Κολομβίας, οι μόνοι που θα επιτρέπεται να βγαίνουν από το σπίτι θα είναι όσοι πρέπει να δεχθούν ιατρικές φροντίδες ή έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν.