Κολομβία: Σκληραίνει ο νόμος για βιαστές και δολοφόνους ανηλίκων

Κολομβία: Σκληραίνει ο νόμος για βιαστές και δολοφόνους ανηλίκων
Παιδιά στην Κολομβία ASSOCIATED PRESS

Στην Κολομβία σχεδόν 2 ανήλικοι δολοφονούνται καθημερινά, ενώ περισσότερα από 22.000 παιδιά και νέοι κάτω των 18 ετών έπεσαν θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων μέσα στο 2019.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε επικύρωσε σήμερα τη συνταγματική μεταρρύθμιση που προβλέπει την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για τους δράστες βιασμού και φόνου παιδιών και νέων κάτω των 18 ετών.

«Σήμερα, η Κολομβία λέει όχι σε αυτούς τους εγκληματίες που καταφέρονται κατά της τρυφερότητας, της αθωότητας, της ουσίας των παιδιών μας», είπε ο Κολομβιανός πρόεδρος από το προεδρικό μέγαρο Casa de Nariño στη Μπογοτά.

Σχεδόν 2 ανήλικοι δολοφονούνται καθημερινά στην Κολομβία. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία, περισσότερα από 22.000 παιδιά και νέοι κάτω των 18 ετών έπεσαν θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων και 708 υπέκυψαν έπειτα από βιαιοπραγίες σε βάρος τους το 2019.

Το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου-Μαΐου του 2020, 6.479 ανήλικοι καταγράφηκαν ως φερόμενα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο νέος νόμος, τον οποίο ενέκρινε το κοινοβούλιο, τροποποιεί το άρθρο 34 του Συντάγματος που απαγόρευε μέχρι πρότινος «τις ποινές της εξορίας, της ισόβιας κάθειρξης και της δήμευσης». Έως σήμερα, η ανώτατη ποινή στην Κολομβία ήταν η κάθειρξη 60 ετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα