Κολομβία: Το κίτρινο υποβρύχιο

default image

Κολομβιανοί Πεζοναύτες ανακάλυψαν και κατέσχεσαν την Παρασκευή ένα αυτοσχέδιο υποβρύχιο ικανό να μεταφέρει λάθρα έως και 12 τόνους κοκαΐνης

Κολομβιανοί Πεζοναύτες ανακάλυψαν και κατέσχεσαν την Παρασκευή ένα αυτοσχέδιο υποβρύχιο ικανό να μεταφέρει λάθρα έως και 12 τόνους κοκαΐνης από τον Ειρηνικό Ωκεανό στην Κεντρική Αμερική–πρόκειται για το μεγαλύτερο τέτοιο σκάφος που έχει ανακαλυφθεί ποτέ, σύμφωνα με τις αρχές.

Το σχεδόν έτοιμο να επιχειρήσει υποβρύχιο από φάιμπεργκλας ανακαλύφθηκε σε μια επαρχιακή περιοχή στην επαρχία Ναρίνο. Είχε χώρο για τέσσερα μέλη πληρώματος, σύμφωνα με το πολεμικό ναυτικό της Κολομβίας.

Οι ακτές της χώρας των Άνδεων στον Ειρηνικό έχουν αποκτήσει σημαντικό ρόλο στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, καθώς τα καρτέλ αναζητούν πρόσβαση σε εμπορικές θαλάσσιες ρότες προς το Μεξικό και τις ΗΠΑ.

Από το 2005, οι αρχές της Κολομβίας έχουν κατασχέσει 11 αυτοσχέδια υποβρύχια. Η χώρα παραμένει η μεγαλύτερη παραγωγός κοκαΐνης στον κόσμο–με 600 τόνους το χρόνο κατά μέσον όρο–παρά την βοήθεια των ΗΠΑ, ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την καταπολέμηση των ναρκωτικών καθώς και του αντάρτικου.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα