Κολωνία: Τέλος στην ομηρία στον κεντρικό σταθμό – Με ελαφρά τραύματα η όμηρος, σε σοβαρή κατάσταση ο δράστης

Κολωνία: Τέλος στην ομηρία στον κεντρικό σταθμό – Με ελαφρά τραύματα η όμηρος, σε σοβαρή κατάσταση ο δράστης
Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της γερμανικής αστυνομίας έξω από τον σταθμό της Κολωνίας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη υπόθεση ομηρίας (αρχείου) AP

Έληξε η ομηρία στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Κολωνίας. Όμηρος μία γυναίκα η οποία τραυματίστηκε ελαφρά και λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες σε σοβαρή κατάσταση ο δράστης.

Αίσιο τέλος είχε το περιστατικό ομηρίας που εκτυλίχθηκε νωρίτερα στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Κολωνίας, καθώς, όπως αναφέρει σε tweet της η αστυνομία, η γυναίκα που κρατείτο όμηρος απλευθερώθηκε, έχει, όμως, τραυματιστεί ελαφρά και δέχεται τις πρώτες βοήθειες.

Από την άλλη, ο δράστης της επίθεσης έχει σοβαρά τραύματα και γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί στη ζωή, όπως αναφέρει σε tweet της η αστυνομία.

Η υπόθεση ομηρίας οδήγησε στο κλείσιμο του σταθμού των τραίνων με την τοπική αστυνομία, να καλεί τους πολίτες να μην πλησιάζουν την περιοχή και να μην ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες ή βίντεο που μπορεί να αποκαλύψουν τις θέσεις των στελεχών της στην περιοχή.

Ειδικές δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας επιχείρησαν στο σημείο, ενώ τμήματα του σταθμού αποκλείστηκαν. Η ομηρία έλαβε χώρα σε φαρμακείο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό, όπου κρατείτο μία γυναίκα από άνδρα. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Associated Press, εκτός από τμήματα του σταθμού αποκλείστηκε και η Breslauer Platz, πλατεία που βρίσκεται ακριβώς πίσω του.

Ο σταθμός είναι ένας από τους μεγαλύτερους της χώρας και σημαντικό διακομιστικό κέντρο, συνδέοντας την Κολωνία με την υπόλοιπη Γερμανία αλλά και την Ευρώπη.

Η Deutsche Bahn, εταιρεία των γερμανικών σιδηροδρόμων, ανακοίνωσε πως δρομολόγια έχουν ακυρωθεί προσωρινά, ενώ η αστυνομία απηύθυνε εκκλήσεις προς τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Οπως μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες στο twitter, οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο φέρουν αυτόματα. Οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για πυροβολισμούς διαψεύστηκαν από την αστυνομία, η οποία νωρίτερα ανέφερε πως δεν υπήρξαν ούτε αναφορές για θύματα ενώ ειδική ομάδα πραγματοποίησε διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση της ομήρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα