Κωνσταντινούπολη: Κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο – Τραυματίες και εγκλωβισμένοι

Διαβάζεται σε 2'
Κωνσταντινούπολη: Κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο – Τραυματίες και εγκλωβισμένοι
Twitter/Video

Αναστάτωση στην Κωνσταντινούπολη, όπου ένα πολυώροφο κτίριο κατέρρευσε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης.

Ένα πολυώροφο κατέρρευσε το πρωί της Κυριακής (02/06) στην περιοχή Κιουτσούκτσεκμετζέ της Κωνσταντινούπολης, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής, αστυνομικοί και διασώστες, καταβάλλοντας προσπάθειες για απεγκλωβισμό όσων βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια.

Επτά άτομα ανασύρθηκαν τραυματίες και συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον απεγκλωβισμό άλλων δύο ανθρώπων από το τριώροφο κτίριο που κατέρρευσε στην περιοχή Κιουτσούκ Τσεκμετζέ, στα δυτικά της Κωνσταντινούπολης.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιουλ, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο ένα κτήριο που κατασκευάστηκε το 1988.

Στο ισόγειο του κτηρίου λειτουργούσε επιχείρηση, στον πρώτο όροφο υπήρχαν γραφεία, ενώ στους επάνω ορόφους κατοικούσαν οικογένειες.

Η περιοχή έκλεισε για την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Το 4ώροφο κτίριο κατέρρευσε υπό άγνωστες, έως τώρα, συνθήκες.

Από τη νομαρχία Κωνσταντινούπολης εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται: «Την Κυριακή 02.06.2024, στις 08.40, ένα τριώροφο κτίριο κατέρρευσε στην περιοχή Κιουτσούκ Τσεκμετζέ . Μεγάλος αριθμός σωστικών συνεργείων AFAD, έρευνας και ομάδων πρώτων βοηθειών απεστάλησαν στο σημείο».

Τηλεοπτικά πλάνα και βίντεο που μεταφορτώθηκαν στα social media, δείχνουν διασώστες να σκάβουν με τα χέρια στο ισοπεδωμένο κτίριο, ενώ επικρατεί αναστάτωση στο σημείο.

Μεγάλος αριθμός σωστικών συνεργείων της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) και ομάδων πρώτων βοηθειών με ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα