Κοροναϊός: Αεροσκάφος θα επαναπατρίσει Ευρωπαίους από τη Γουχάν

Διευθυντές νοσοκομείων και επαρχιακοί υπάλληλοι δημόσιας υγείας συγκεντρώνονται για να συμμετάσχουν σε μια συνάντηση ιατρικής ετοιμότητας για την απειλή του κοροναϊού
Διευθυντές νοσοκομείων και επαρχιακοί υπάλληλοι δημόσιας υγείας συγκεντρώνονται για να συμμετάσχουν σε μια συνάντηση ιατρικής ετοιμότητας για την απειλή του κοροναϊού AP

Το αεροσκάφος αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε μια ευρωπαϊκή επιχείρηση που πραγματοποιείται με μεγάλη διακριτικότητα σε συνεργασία Ευρώπης-Κίνας. Θα μεταφέρει τουλάχιστον 300 Ευρωπαίους πολίτες.

Αεροσκάφος A380 που αναμένεται να επαναπατρίσει τουλάχιστον 300 Ευρωπαίους πολίτες από την κινεζική πόλη Ουχάν, απ΄όπου ξεκίνησε η επιδημία του νέου κοροναϊού, απογειώθηκε σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) από το αεροδρόμιο της Μπέιζια, στη νότια Πορτογαλία, σύμφωνα με πλάνα που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο Sic Noticias.

Σύμφωνα με τον Πορτογάλο υπουργό Εξωτερικών, το αεροσκάφος αυτό αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε μια ευρωπαϊκή επιχείρηση που πραγματοποιείται με τη μεγαλύτερη διακριτικότητα σε συνεργασία με το Πεκίνο.

ADVERTISING

«Αναμένουμε να επαναπατρίσουμε κάπου 350 Ευρωπαίους επιβάτες, υπηκόους διαφόρων χωρών, Πορτογάλων συμπεριλαμβανομένων», δήλωσε στο Sic Noticias ο Αντώνιος Ευθυμίου, ο Έλληνας κυβερνήτης του A380 της πορτογαλικής αεροπορικής εταιρίας Hi Fly το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Μπέιζια, στην περιοχή Αλεντέιζου, 170 χλμ. νότια της Λισαβόνας.

«Είμαστε σε επαφή με την ιατρική υπηρεσία της εταιρίας καθώς και με τη γαλλική κυβέρνηση», διευκρίνισε.

Το αεροσκάφος, το οποίο ναύλωσε η γαλλική κυβέρνηση σύμφωνα με τα πορτογαλικά ΜΜΕ, αναμένεται να κάνει στάση στο Παρίσι προκειμένου να επιβιβάσει μια ιατρική ομάδα. Θα απογειωθεί στη συνέχεια με προορισμό το Ανόι στο Βιετνάμ. Την Παρασκευή θα αναχωρήσει από εκεί για την Κίνα, σύμφωνα με την εφημερίδα Publico.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, με το οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν είχε κάνει κάποιο σχόλιο μέχρι το μεσημέρι (τοπική ώρα).

«Ξεκινήσαμε την επιχείρηση επαναπατρισμού, μια επιχείρηση που συντονίστηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με τις κινεζικές αρχές», είπε, χωρίς άλλες διευκρινίσεις, ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών Αουγκούστου Σάντους Σίλβα στη δημόσια ραδιοφωνία Antena 1.

«Όλοι οι Πορτογάλοι που είχαν ζητήσει να επαναπατριστούν θα αποτελέσουν μέρος της επιχείρησης αυτής. Υπάρχουν πληροφορίες που δεν μπορώ να κοινοποιήσω προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα της επιχείρησης αυτής... Αυτή η επιχείρηση πρέπει να πραγματοποιηθεί με την απαραίτητη διακριτικότητα ώστε να είναι επιτυχής. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», πρόσθεσε.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός

24Media Network