Κοροναϊός: Τουλάχιστον 40 Αμερικανοί έχουν νοσήσει στο "Diamond Princess"

Το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess στο λιμάνι της Γιοκοχάμα
Το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess στο λιμάνι της Γιοκοχάμα AP

Σε νοσοκομεία της Ιαπωνίας θα νοσηλευτούν οι Αμερικανοί που προσβλήθηκαν από τον κοροναϊό στο κρουαζιερόπλοιο που είναι σε καραντίνα σε λιμάνι της ασιατικής χώρας.

Τουλάχιστον 40 Αμερικανοί προσβλήθηκαν από τον νέο κοροναϊό στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που βρίσκεται σε καραντίνα στα ανοικτά της Ιαπωνίας, έγινε την Κυριακή γνωστό από τις αμερικανικές αρχές.

«Θα λάβουν ιατρική φροντίδα σε νοσοκομεία στην Ιαπωνία» διευκρίνισε, σε δηλώσεις του, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο Άντονι Φότσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών, κι ενώ οι ΗΠΑ άρχισαν να απομακρύνουν τους υπηκόους τους που βρίσκονται αποκλεισμένοι στο πλοίο από τις 5 Φεβρουαρίου.

ADVERTISING

Στο μεταξύ, η Ιταλία προτίθεται να απομακρύνει σύντομα, εντός της επόμενης εβδομάδας, τους υπηκόους της, που βρίσκονται σε καραντίνα στο Diamond Princess, όπου έχουν καταγραφεί 355 κρούσματα του νέου κοροναϊού.

«Πιστεύω ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι καθοριστική. Όπως γνωρίζετε, οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή απομακρύνουν τους υπηκόους τους από το πλοίο. Εμείς θα είμαστε οι επόμενοι» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο.

«Ο επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας θα συγκαλέσει αύριο μια στρογγυλή τράπεζα προκειμένου να αποφασιστεί πώς θα επιστρέψουν οι περίπου 35 Ιταλοί πολίτες που βρίσκονται στο πλοίο» συμπλήρωσε ο ίδιος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, ΗΠΑ, Ιταλία
SHARE:

24Media Network