Κοροναϊός: Διαταραχή και των ταχυδρομικών υπηρεσιών παγκοσμίως

Ταχυδρομείο στο Οντάριο του Καναδά
Ταχυδρομείο στο Οντάριο του Καναδά AP

Ημέρες του 2010, όταν είχε ενεργοποιηθεί ένα ηφαίστειο στην Ισλανδία, θυμίζουν οι ταχυδρομικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.

Η διακοπή των πτήσεων από και προς την Κίνα, λόγω του νέου κοροναϊού (Covid-19), έχει επηρεάσει τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, όπως διαπίστωσε την Τετάρτη η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση (UPU).

«Η επιδημία προκάλεσε την αναστολή των πτήσεων, η οποία διαταράσσει τις ταχυδρομικές υπηρεσίες», ανέφερε ο διεθνής οργανισμός που εδρεύει στην Ελβετία και υπάγεται στον ΟΗΕ. Η UPU «παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση και συνεργάζεται στενά με τα ταχυδρομεία για να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει προηγούμενο, ένας εκπρόσωπος της Ένωσης υπενθύμισε τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί το 2010, λόγω της ενεργοποίησης ενός ηφαιστείου στην Ισλανδία. Εξήγησε επίσης ότι έχει επηρεαστεί και το διαδικτυακό εμπόριο.

Τα ελβετικά ταχυδρομεία (Swiss Post) ανακοίνωσαν ότι σταματούν να δέχονται επιστολές ή δέματα με προορισμό την Κίνα. Είχαν προηγηθεί ταχυδρομικές υπηρεσίες άλλων χωρών (Δανία, Ρουμανία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Ισπανία κ.α.) που ενημέρωσαν την UPU ότι θα διακόψουν τις παραδόσεις.

Νωρίτερα, τα αμερικανικά ταχυδρομεία έκαναν γνωστό ότι δεν θα αναλαμβάνουν πλέον δέματα που έχουν περάσει από την Κίνα.

Τα κινεζικά ταχυδρομεία πάντως, σε μια ενημέρωση προς τα μέλη της UPU, διαβεβαίωσαν ότι δεν είναι επικίνδυνο να χειρίζονται δέματα και επιστολές από την Κίνα, δεδομένου ότι ο κοροναϊός «δεν επιζεί για μεγάλο διάστημα στα αντικείμενα». Εξήγησαν επίσης ότι έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα, όπως η απολύμανση των ταχυδρομικών γραφείων ενώ τα δέματα και οι επιστολές δεν έρχονται σε άμεση επαφή με ανθρώπους.

Η UPU έχει 192 χώρες μέλη και συνιστά τον μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό στον τομέα των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network