Κοροναϊός: Έβδομο κρούσμα στη Γερμανία

Κοροναϊός: Έβδομο κρούσμα στη Γερμανία
Άνθρωποι φορούν μάσκες προσώπου και περπατούν σε εμπορικό κέντρο στην Ταϊπέι της Ταϊβάν την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 AP

Το έβδομο κρούσμα είναι άλλος ένας εργαζόμενος της Webasto, επομένως αυτή τη στιγμή υπάρχουν επτά γνωστά κρούσματα στη Βαυαρία. Η έδρα της εταιρείας θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Δευτέρα.

Το υπουργείο Υγείας της Βαυαρίας επιβεβαίωσε απόψε ότι εντοπίστηκε και έβδομο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη Γερμανία και ότι πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία Webasto. Από τον ιό έχουν ασθενήσει άλλοι πέντε εργαζόμενοι της εταιρείας αυτής καθώς και το παιδί του ενός από αυτούς.

“Επομένως, αυτή τη στιγμή υπάρχουν επτά γνωστά κρούσματα του κοροναϊού στη Βαυαρία”, ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι για τον έβδομο ασθενή θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες στη δημοσιότητα αύριο, Σάββατο.

Άλλος ένας εργαζόμενος της Webasto, ένας Κινέζος που βρίσκεται στη Σαγκάη, έχει βρεθεί θετικός στον κοροναϊό.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι επτά υπάλληλοι (πέντε Γερμανοί και δύο Κινέζοι) συμμετείχαν σε διάφορες πολύωρες συνεδριάσεις στην έδρα της Webasto στο Στόκντορφ της Βαυαρίας.

Η έδρα της εταιρείας θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Δευτέρα.

Η Webasto έχει 11 εργοστάσια την Κίνα, μεταξύ των οποίων και ένα στην Ουχάν, στο επίκεντρο της επιδημίας. Έχει απαγορεύσει στους εργαζόμενούς της τα ταξίδια από και προς την Κίνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα