Κοροναϊός: Πρώτο κρούσμα σε εργοστάσιο της Boeing

Κοροναϊός: Πρώτο κρούσμα σε εργοστάσιο της Boeing
Αεροσκάφη Boeing AP

Ένας από τους εργαζόμενους της εταιρίας προσβλήθηκε από τον κορονοϊό και τέθηκε σε καραντίνα. H Βoeing ζήτησε από τους συναδέλφους του να τεθούν σε κατ' οίκον περιορισμό.

Η αμερικανική κατασκευάστρια αεροσκαφών Boeing ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι ένας από τους εργαζομένους σε εργοστάσιό της επιβεβαιώθηκε πως έχει προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, κάτι που σηματοδοτεί το πρώτο γνωστό κρούσμα μεταξύ των υπαλλήλων της.

Ο εργαζόμενος αυτός δουλεύει στο εργοστάσιο του Έβερετ, κοντά στο Σιάτλ, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, η οποία συγκαταλέγεται σε αυτές που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία ιογενούς πνευμονίας στις ΗΠΑ. Στη συγκεκριμένη εγκατάσταση της Μπόινγκ συναρμολογούνται κυρίως τα εμπορικά αεροσκάφη 777 και 787.

«Ο εργαζόμενος βρίσκεται τώρα σε καραντίνα και δέχεται τις περιποιήσεις και τη θεραπεία που είναι απαραίτητο να λάβει για να αναρρώσει», διαβεβαίωσε η διεύθυνση της Μπόινγκ σε ανακοίνωσή της.

Ο αμερικανικός κολοσσός της αεροναυπηγικής πρόσθεσε ότι λαμβάνει προληπτικά μέτρα για να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της επιδημίας στα εργοστάσιά της.

Η Μπόινγκ εξήγησε ότι ζήτησε από τους υπαλλήλους της που είχαν έλθει σε επαφή ή εργάζονταν μαζί με τον άνθρωπο που μολύνθηκε να τεθούν από μόνοι τους υπό περιορισμό και διαβεβαίωσε ακόμη ότι απολύμανε όλους τους χώρους δουλειάς και τους κοινόχρηστους χώρους.

Η εταιρεία θύμισε εξάλλου πως έχει ζητήσει από ορισμένους υπαλλήλους τους στην περιοχή Πάτζετ Σάουντ, επίσης κοντά στο Σιάτλ, να εργάζονται από τα σπίτια τους. Πρόκειται για υπαλλήλους διοικητικών υπηρεσιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα