Κοροναϊός: Σε 16.678 ανέρχεται ο αριθμός των κρουσμάτων – 479 οι νεκροί

Κοροναϊός: Σε 16.678 ανέρχεται ο αριθμός των κρουσμάτων – 479 οι νεκροί
Γιατρός AP

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, 16.678 κρούσματα και 479 θάνατοι έχουν καταγράφει από τον κοροναϊό. ΗΠΑ, Βρετανία και Βραζιλία στέλνουν αεροσκάφη στην Ουχάν.

Άλλοι 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στη Χουμπέι, με τον συνολικό απολογισμό μέχρι στιγμής να ανέρχεται σε 479 σε αυτή την κεντρική επαρχία της Κίνας, κατά νεότερα δεδομένα των επαρχιακών υγειονομικών αρχών που μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση σήμερα.

Ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης 4ης Φεβρουαρίου στη Χουμπέι, την εστία της μόλυνσης, καταγράφηκαν 3.156 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα, με το σύνολο των κρουσμάτων εκεί να ανέρχεται σε 16.678, σύμφωνα με την επαρχιακή επιτροπή υγείας. 

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας αναμένεται να δώσει νεότερο εθνικό απολογισμό.

ΗΠΑ, Βρετανία και Βραζιλία στέλνουν αεροσκάφη στην Ουχάν

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται να στείλει αεροσκάφη για να παραλάβουν πολίτες των ΗΠΑ που βρίσκονται στην περιοχή της πόλης Ουχάν, πρωτεύουσας της επαρχίας Χουμπέι και εστίας του νέου κοροναϊού, αύριο Πέμπτη. 

Το Φόρεϊν Όφις από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι θα εκμισθώσει πολιτικό αεροσκάφος για να παραλάβει υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου και συγγενείς τους από την περιοχή της Ουχάν, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. 

Ο υπουργός Άμυνας της Βραζιλίας Φερνάντου Αζεβέντου ανακοίνωσε ότι δύο στρατιωτικά αεροσκάφη Embraer C-190 της Πολεμικής Αεροπορίας — ο τύπος αυτός αεροσκάφους σε διαμόρφωση μεταφοράς επιβατών έχει 36 θέσεις — θα αναχωρήσουν σήμερα για την Ουχάν με ενδιάμεσους σταθμούς σε Ισπανία και Πολωνία για ανεφοδιασμό και θα φθάσουν στην κινεζική πόλη μεθαύριο Παρασκευή, αφού δόθηκε η άδεια των αρχών στο Πεκίνο. 

Σύμφωνα με τον βραζιλιάνο ΥΠΕΞ Ερνέστου Αραούζου, σκοπός είναι να απομακρυνθούν 29 Βραζιλιάνοι, ανάμεσά τους τέσσερα μέλη των οικογενειών τους που είναι κινέζοι υπήκοοι, από την Ουχάν και άλλοι Βραζιλιάνοι που ζουν στην ευρύτερη περιοχή. Μετά τον επαναπατρισμό τους, θα μεταφερθούν σε στρατιωτική βάση στην Ανάπολις, περίπου 150 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μπραζίλια, όπου θα τεθούν σε καραντίνα για 18 ημέρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα