news 24/7

ΚΙΝΑ

Χονγκ Κονγκ, 21 Ιουνίου 2019

Χονγκ Κονγκ: Χιλιάδες διαδηλωτές περικύκλωσαν το αρχηγείο της αστυνομίας

Το ημιαυτόνομο έδαφος του Χονγκ Κονγκ είναι εδώ και εβδομάδες θέατρο ιστορικών κινητοποιήσεων. Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα με χιλιάδες διαδηλωτές να έχουν περικυκλώσει το αρχηγείο της Αστυνομίας απαιτώντας την παραίτηση της επικεφαλής της κυβέρνησης.

Δεκάδες χιλιάδες κόσμος διαδηλώνει στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ 15 Ιουνίου

Κίνα: Δεκάδες χιλιάδες κόσμος διαδηλώνει στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν το Σάββατο στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ προκειμένου να συνεχίσουν την άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση σχετικά με το νομοσχέδιο για την έκδοση υπόπτων, αλλά και για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική βία.

Σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες στην Κίνα - Διάσωση κοριτσιού

Κίνα: Τουλάχιστον 19 νεκροί εξαιτίας εκτεταμένων πλημμυρών σε δύο επαρχίες

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις, οι κατακρημνίσεις και οι πλημμύρες που πλήττουν δύο επαρχίες της Κίνας την τελευταία βδομάδα, κατέστρεψαν σπίτια, προκάλεσαν ζημιές σε καλλιέργειες και αφαίρεσαν ζωές ανθρώπων.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ θα αποφασίσει για τους δασμούς σε βάρος του Πεκίνου μετά τη G20 - Ανησυχίες Γιούνκερ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα πάρει μία απόφαση σχετικά με το ενδεχόμενο να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στα κινέζικα αγαθά αμέσως μετά τη Σύνοδο της G20. Ο Γιούνκερ δηλώνει ανήσυχος για την εμπορική διένεξη ΗΠΑ και Κίνας.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ

Τραμπ: Απειλεί την Κίνα με δασμούς σε περαιτέρω προϊόντα αξίας 300 δισεκ. δολαρίων

Η ένταση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου έχει κλιμακωθεί από τότε που κατέρρευσαν στις αρχές Μαΐου οι συνομιλίες, οι οποίες είχαν στόχο να βάλουν τέλος στον εμπορικό πόλεμο των δύο χωρών.

Εκτόξευση πυραύλου από πλωτή εξέδρα στην Κίτρινη Θάλασσα στην Κίνα

Κίνα: Εκτόξευσε για πρώτη φορά πύραυλο από πλοίο στη θάλασσα

Η Κίνα εκτόξευσε πύραυλο από πλωτή εξέδρα στην Κίτρινη Θάλασσα και έγινε η τρίτη χώρα, μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, που διαθέτει την τεχνολογική δυνατότητα να θέτει σε τροχιά δορυφόρους από εξέδρες εκτόξευσης στη θάλασσα.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ

Ανησυχία Κίνας για τη συνεχιζόμενη αύξηση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ - Ιράν

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, τόνισε ότι λόγω της «ακραίας πίεσης» που ασκείται από την αμερικανική κυβέρνηση στο Ιράν και των μονομερών κυρώσεων, η ένταση δεν σταματά να ανεβαίνει στη Μέση Ανατολή.

Ο πυλώνας της ντροπής, Χονγκ Κονγκ. Φοιτητές τον καθαρίζουν ως ένδειξη τιμής στα θύματα της 4ης Ιουνίου του 1989

Κίνα: Ο πυλώνας της ντροπής - 30 χρόνια από τη σφαγή στην Τιενανμέν

Σαν σήμερα, τριάντα χρόνια πριν, στην Πλατεία Τιενανμέν του Χονγκ Κονγκ ο στρατός διέλυσε με βίαιο τρόπο τις διαδηλώσεις υπέρ της Δημοκρατίας, σκοτώνοντας πολλούς άοπλους πολίτες. Στη μνήμη εκείνης της τραγικής ημέρας ο Δανός Κάλσιοτ δημιούργησε το εντυπωσιακό έργο τέχνης με τίτλο "Ο πυλώνας της ντροπής".

Σημαντική πτώση στις τιμές πετρελαίου

Βρετανία: Σημαντική πτώση στις τιμές πετρελαίου

«Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο παραγωγός αυτών των πολύτιμων πρώτων υλών και πρόκειται να τα χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης στην εμπορική της διαμάχη με την Ουάσινγκτον», ανέφερε η χρηματιστηριακή εταιρία PVM από το Λονδίνο.

Γραφεία της κινεζικής Huawei

Τρίμηνη παράταση στη Google για συναλλαγές με τη Huawei

Η τρίμηνη παράταση έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της Google ότι θα σταματήσει να παρέχει στη Huawei πρόσβαση στις αναβαθμίσεις και εφαρμογές του λειτουργικού συστήματος Android, λόγω της αναγκαστικής συμμόρφωσης της με τους εξαγωγικούς περιορισμούς που έθεσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ - Οι ΗΠΑ «υποτιμούν» τη Huawei, κρίνει ο ιδρυτής της Ρεν Τζενγκφέι.

Huawei

Εμπορικός πόλεμος: Ο Τραμπ αποκλείει τη Huawei από την αμερικανική αγορά

Ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο Εμπορίου απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για τις δηλώσεις των τριών πηγών, που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες λόγω της λεπτής φύσης του ζητήματος.

Θερμή υποδοχή του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου από τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στο Μέγαρο του Λαού, στο Πεκίνο

Κατανόηση της Κίνας για το Κυπριακό και την κυπριακή ΑΟΖ

Θερμή υποδοχή του Προκόπη Παυλόπουλου από τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ. Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Μέγαρο του Λαού, υποδέχθηκαν τους δύο άνδρες κρατώντας στα χέρια σημαίες της Ελλάδας και της Κίνας.

ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος απαντά σε Χάντιγκτον για τη "σύγκρουση των πολιτισμών"

«Δεν υπάρχει σύγκρουση Πολιτισμών, αφού κανένας πραγματικός Πολιτισμός δεν μπορεί, από την φύση του, να συγκρούεται με άλλους, εξίσου πραγματικούς πολιτισμούς» διαμηνύει από το Πεκίνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Τραμπ και ο Σι

Φήμες για συνάντηση Τραμπ - Σι τον Ιούνιο

Εν μέσω τεταμένου κλίματος στις εμπορικές του σχέσεις. πληθαίνουν οι φήμες για συνάντηση στην Ιαπωνία του προέδρου των ΗΠΑ με τον Κινέζο ομόλογό του τον επόμενο μήνα.

Ο Τραμπ και ο Σι

ΗΠΑ: Σε ισχύ οι δασμοί - Απειλεί με αντίποινα η Κίνα

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε διατάσσοντας να αυξηθούν οι τιμωρητικοί δασμοί, κάτι που είχε ανασταλεί τον Ιανουάριο. Η Κίνα αντέτεινε πως θα ανταποδώσει τα μέτρα. Οι δασμοί σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκ. δολαρίων πάνε στο 25% από το 10% που ήταν ως τώρα. Διάφορα καταναλωτικά προϊόντα, από κινητά ως υπολογιστές, από είδη ιματισμού ως παιγνίδια, θα ακριβύνουν σχεδόν αυτόματα. Ανησυχία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ντόναλντ Τραμπ

Φόβοι για ισχυρό "ωστικό κύμα" στην ΕΕ από την κλιμάκωση στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας

Την ανάσα τους κρατούν στις Βρυξέλλες παρακολουθώντας το ενδεχόμενο κλιμάκωσης στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αν ο Τράμπ προχωρήσει σήμερα σε νέα αύξηση των δασμών.

Αμποπτέρυξ

Εντυπωσιακό: Ανακαλύφθηκε ασυνήθιστος μικροσκοπικός δεινόσαυρος με φτερά νυχτερίδας

Ο δεινόσαυρος, που έμοιαζε με ιπτάμενο σκίουρο και ονομάσθηκε Αμποπτέρυξ, έζησε πριν 163 εκατομμύρια χρόνια, είχε μήκος μόνο 32 εκατοστών και βάρος περίπου 300 γραμμαρίων.

Βίντεο: Χταπόδι επιτίθεται σε γυναίκα που ήθελε να το φάει ζωντανό

Βίντεο: Χταπόδι επιτίθεται σε γυναίκα που ήθελε να το φάει ζωντανό

Μια Food Blogger από την Κίνα πλήρωσε ακριβά τη φαεινή ιδέα που είχε για ένα "γκουρμέ" πιάτο, αφού δέχθηκε επίθεση από το ίδιο της το... φαγητό, αποδεικνύοντας ότι "η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο".