Κορονοϊός – Δανία: Ανοίγουν σχολεία και κέντρα ημερήσιας φροντίδας

Κορονοϊός – Δανία: Ανοίγουν σχολεία και κέντρα ημερήσιας φροντίδας
Μέττε Φρεντέρικσεν Ludovic Marin, Pool Photo via AP)

Η κυβέρνηση της Δανίας αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου κέντρα ημερήσιας φροντίδας και δημοτικά σχολεία στις 15 Απριλίου, αν οι αριθμοί θυμάτων και κρουσμάτων του κορονοϊού παραμείνουν σταθεροί.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ξανανοίξει κέντρα ημερήσιας φροντίδας και σχολεία για τους μαθητές της πρώτης έως της πέμπτης τάξης Δημοτικού στις 15 Απριλίου, αν οι αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων του κορονοϊού παραμείνουν σταθεροί, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν.

“Πιθανόν θα είναι μια προσπάθεια σαν να περπατούμε σε σκοινί. Αν σταθούμε ακίνητοι κατά μήκος του δρόμου θα πέσουμε και αν περπατήσουμε πολύ γρήγορα, μπορεί να αποτύχουμε. Για αυτό το λόγο, πρέπει να κάνουμε ένα προσεκτικό βήμα τη φορά“, δήλωσε σχετικά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Παράλληλα, παρότρυνε όλους τους πολίτες της χώρας να συνεχίζουν να τηρούν τις οδηγίες της κυβέρνησης για κοινωνική αποστασιοποίηση και τους κανόνες υγιεινής. Υπενθυμίζεται πως η σκανδιναβική χώρα, η οποία έχει καταγράψει 187 θανάτους λόγω κορονοϊού, ήταν ένα από τα πρώτα ευρωπαϊκά κράτη που επέβαλαν μέτρα για κοινωνική αποστασιοποίηση.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα