Κορονοϊός: Δραματική η κατάσταση στη Σερβία - Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Εικόνα από το Βελιγράδι σε καιρό κορονοϊού
Εικόνα από το Βελιγράδι σε καιρό κορονοϊού AP

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο πόλεις της Σερβίας. Συναγερμός και στο Κόσοβο. "Οι γιατροί θα πρέπει να επιλέγουν ποιον ασθενή θα βοηθήσουν αν επιδεινωθεί η κατάσταση" δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου.

Αυξάνεται, σε καθημερινή βάση, ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη Σερβία. Τους 14.046 έφτασε ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον νέο ιό, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή (28/06). Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 254 νέα κρούσματα ενώ απεβίωσαν τρεις ασθενείς. Τα θύματα από την εκδήλωση της πανδημίας ανέρχονται σε 270.

Μέχρι την Κυριακή στην Σερβία εξετάστηκαν συνολικά 385.713 δείγματα. Την προηγούμενη μέρα βρέθηκαν θετικοί στον νέο ιό η πρόεδρος της Βουλής Μάγια Γκόικοβιτς, ο υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν, ο επικεφαλής τους γραφείου της κυβέρνησης για το Κόσοβο Μάρκο Τζούριτς και ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μάρκο Τσάντεζ. Νικημένος από τον κορονοϊό «έφυγε» και ο πρώην προπονητής του Άρη Ίλια Πέτκοβιτς.

Δύο πόλεις στη Σερβία, το Κραγκούγεβατς και η Τούτιν, τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των νέων κρουσμάτων.

Συναγερμός σήμανε και στο Κόσοβο όπου μόνο το Σάββατο, επί συνόλου 207 δειγμάτων που εξετάστηκαν, τα 96 βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό. Στο Κόσοβο νόσησαν από τον Covid-19 συνολικά 2590 άτομα ενώ απεβίωσαν 48 ασθενείς. Ο πρωθυπουργός Αμπντουλάχ Χότι, με ανάρτηση του στο Facebook, αναφέρει ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική και προειδοποίησε ότι «εάν συνεχίσει να επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση οι γιατροί θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα να επιλέγουν ποιον ασθενή θα βοηθήσουν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network