Κορονοϊός – Ιταλία: Χαλάρωση μέτρων από τις 4 Μαΐου

Κορονοϊός – Ιταλία: Χαλάρωση μέτρων από τις 4 Μαΐου
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε AP Photo/Andrew Medichini

Η Ιταλία θα ανακοινώσει πριν το τέλος της εβδομάδας τη στρατηγική της για τη χαλάρωση από τις 4 Μαΐου των μέτρων που πάρθηκαν με στόχο την αποτροπή εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, όπως έκανε γνωστό ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Η καραντίνα, στο πλαίσιο της οποίας έκλεισαν οι περισσότερες επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις των ανθρώπων, ισχύει από τις 9 Μαρτίου στην Ιταλία, με τον Τζουζέπε Κόντε να ενημερώνει τους πολίτες την Τρίτη (21/4) πως μέσα σε λίγες ημέρες θα γίνει γνωστό το πρόγραμμα της κυβέρνησης για την “Φάση Νο 2”.

“Θα ήθελα να μπορώ να πω: ας ανοίξουμε ξανά τα πάντα. Αμέσως. Ξεκινάμε από αύριο το πρωί… Αλλά μια τέτοια απόφαση θα ήταν ανεύθυνη. Θα προκαλούσε άνοδο της καμπύλης των μολύνσεων με ανεξέλεγκτο τρόπο και θα ακύρωνε όλες τις προσπάθειες που έχουμε καταβάλει μέχρι στιγμής”, έγραψε ο Κόντε στους λογαριασμούς του στα social media.

“Πρέπει να ενεργήσουμε στη βάση ενός εθνικού σχεδίου (ανάκαμψης), το οποίο ωστόσο θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

H χαλάρωση των περιορισμών θα γίνει βάσει μιας ολοκληρωμένης έρευνας και των επιστημονικών δεδομένων και όχι για να ικανοποιηθεί μέρος της κοινής γνώμης ή τα αιτήματα κάποιων κατηγοριών, μεμονωμένων εταιρειών ή επαρχιών.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Η χαλάρωση φέρνει μαζί της τον πραγματικό κίνδυνο αύξησης της καμπύλης μετάδοσης και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να περιορίσουμε την αύξηση αυτή στο μικρότερο δυνατό επίπεδο, ώστε ο κίνδυνος μόλυνσης να είναι ανεκτός”, πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός

Υπενθυμίζεται πως η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο των μη απαραίτητων επιχειρήσεων στις 22 Μαρτίου, όμως τον τελευταίο καιρό αυξάνονται οι εκκλήσεις από βιομηχανικά λόμπι να επαναλειτουργήσουν κάποιες βιομηχανίες προκειμένου να αποφευχθεί μια οικονομική καταστροφή, την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας αναμένει η οικονομία να συρρικνωθεί κατά 8% φέτος

Όλα αυτά συμβαίνουν μάλιστα την ώρα που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία μειώθηκε στα 2.256 τη Δευτέρα, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 24.114, ο δεύτερος μεγαλύτερος παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ.

Η ανάρτηση του Τζουζέπε Κοντε για την χαλάρωση των μέτρων από τις 4 Μαΐου:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version