Κορονοϊός - Σερβία: Απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα σε άτομα από πληγείσες περιοχές

Άνδρας απολυμαίνει για τον ιό
Άνδρας απολυμαίνει για τον ιό AP

Στη Σερβία μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Πρόκειται για τρεις ασθενείς σερβικής υπηκοότητας και έναν Κινέζο.

Η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε σήμερα να απαγορεύσει προσωρινά την είσοδο στη χώρα σε ξένους υπηκόους που προέρχονται από χώρες και περιοχές που πλήττονται από τον κορονοϊό.

Η απόφαση αυτή αφορά όλους τους αλλοδαπούς οι οποίοι επισκέφτηκαν ή κατάγονται από την Ιταλία, το Ιράν, την Νότια Κορέα, την ανατολική Κίνα και κάποιες περιοχές της Ελβετίας.

ADVERTISING

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η απόφαση αυτή λήφθηκε για να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού ύστερα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Επίσης η κυβέρνηση απαγόρευσε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας τα ταξίδια στο εξωτερικό και κυρίως στις χώρες όπου υπάρχει έξαρση του ιού. Στη Σερβία μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Πρόκειται για τρεις ασθενείς σερβικής υπηκοότητας και έναν Κινέζο. Όλοι οι ασθενείς είχαν έρθει σε επαφή με άτομα που νόσησαν στο εξωτερικό.

Τι πρέπει να ξέρω για τον κορονοϊό

 

*ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ. Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό

*ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ. Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού.

*ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

*ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ. Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό;

*Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός

24Media Network