Κορονοϊός: Στη Ρουάντα εγκαθιστούν παντού φορητούς νιπτήρες

Κορονοϊός: Στη Ρουάντα εγκαθιστούν παντού φορητούς νιπτήρες
Εργαζόμενος φορά προστατευτικό ρουχισμό AP

Η Ρουάντα τοποθετεί φορητούς νιπτήρες σε στάσεις λεωφορείων, εστιατόρια, τράπεζες, καταστήματα σε όλη την πρωτεύουσα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η Ρουάντα λαμβάνει μέτρα προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού κατακλύζοντας με φορητούς νιπτήρες για πλύσιμο των χεριών στάσεις λεωφορείων, εστιατόρια, τράπεζες και καταστήματα σε όλη την πρωτεύουσα Κιγκάλι.

Η χώρα δεν έχει καταγράψει κανένα κρούσμα του ιού μέχρι σήμερα, αλλά η γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό επιβεβαίωσε χθες το πρώτο της κρούσμα και έγινε η όγδοη χώρα της υποσαχάριας Αφρικής που πλήττεται από την επιδημία.

Στον μεγαλύτερο σταθμό λεωφορείων στο Κιγκάλι, οι επιβάτες πρέπει να πλένουν τα χέρια τους πριν επιβιβαστούν στα λεωφορεία – υιοθετώντας τον κανόνα υγιεινής που συνέστησαν οι υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

«Οι αρχές μας συμβούλευσαν να αγοράσουμε αυτά τα μηχανήματα πλυσίματος των χεριών και να ζητήσουμε από τους ανθρώπους να τα χρησιμοποιούν. Αυτό το κάνουμε για να καταπολεμήσουμε την επιδημία του κορονοϊού», δήλωσε ο Τζίμι Μπλέιζ Μπουγκίνγκο, ένας εργαζόμενος στην υπηρεσία ελέγχου της Alpha Express, μιας εταιρείας λεωφορείων που πραγματοποιεί δρομολόγια στο Κονγκό.

Τράπεζες, καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ, έχουν όλα εξοπλιστεί με φορητούς νιπτήρες και οι πολίτες φαίνεται ότι επιθυμούν να τους χρησιμοποιούν.

«Έπλυνα τα χέρια μου στην τράπεζα και μόλις τώρα το έκανα και πάλι», δήλωσε ο Ζαν Πιερ Χαμπιμάμα, ένας 48χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών, καθώς επιβιβαζόταν σε ένα λεωφορείο.

Η Νότια Αφρική έχει καταγράψει τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 (13) στην υποσαχάρια Αφρική. Η Ακτή Ελεφαντοστού ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Κρούσματα επίσης έχουν καταγραφεί στη Νιγηρία, τη Σενεγάλη, το Καμερούν, το Τόγκο, τη Μπουρκίνα Φάσο και το Κονγκό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα