Το "κόσμημα" της Σιγκαπούρης: Εγκαινιάζεται αεροδρόμιο με εσωτερικό καταρράκτη

Το "κόσμημα" της Σιγκαπούρης: Εγκαινιάζεται αεροδρόμιο με εσωτερικό καταρράκτη

Το "Jewel" υπόσχεται στον επισκέπτη πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βαρεθεί μέσα στα 137.000 τετραγωνικά μέτρα του - Τι θα έχει το εντυπωσιακότερο αεροδρόμιο που θα εγκαινιαστεί και επισήμως τον Απρίλιο.

Στις 17 Απριλίου ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του ο -χωρίς αμφιβολία- εντυπωσιακότερος χώρος αεροδρομίου στον κόσμο! Ο λόγος για το Jewel (κόσμημα) που θα προστεθεί στο έτσι κι αλλιώς μοναδικό αεροδρόμιο του Changi, στη Σιγκαπούρη, το οποίο διαθέτει ήδη κήπο με πεταλούδες, εξωτερική πισίνα, και αίθουσα για δωρεάν κινηματογραφικές προβολές όλο το 24ωρο.

Το Jewel είναι ένα αρχιτεκτονικό "θαύμα" που θα συνδέεται με τους τερματικούς σταθμούς 1,2, και 3 του αεροδρομίου. Εντυπωσιακότερο στοιχείο του κτιρίου είναι ο ύψους 40 μέτρων εσωτερικός καταρράκτης-βροχή ο ψηλότερος σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα βρίσκεται στο κέντρο του κτιρίου και υπολογίζεται ότι από αυτόν θα τρέχουν περίπου 38.000 λίτρα το λεπτό. Κατά την διάρκεια της νύχτας, μάλιστα, θα φωτίζεται από ειδικά εφέ!

ADVERTISING
Το

Ακόμη, το κτίριο με τον εντυπωσιακό θόλο θα διαθέτει έναν πενταόροφο κήπο με μονοπάτια πεζοπορίας, περίπου 2.500 δέντρα και 100.000 θάμνους. Θα έχει επίσης μια γυάλινη γέφυρα σε ύψος 25 μέτρων από την επιφάνεια της γης, με καταπράσινα πάρκα και εντυπωσιακούς λαβύρινθους, που θα προσφέρουν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης στους ταξιδιώτες, ενώ φυσικά για τα ψώνια των επισκεπτών θα υπάρχουν περισσότερα από 280 εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια, και όλα αυτά στα 137.000 τετραγωνικά μέτρα του. Και αν χρειαστεί διαμονή, για αυτή θα φροντίσει το πολυτελές ξενοδοχείο της αλυσίδας Yotel, χωρητικότητας 130 κλινών.

Το
Πηγή: 

telegraph

SHARE:

24Media Network