Κόβουν το σεξ οι Αμερικανοί: Το 23% των νέων δεν είχε καμία επαφή πέρσι

Κόβουν το σεξ οι Αμερικανοί: Το 23% των νέων δεν είχε καμία επαφή πέρσι
pixabay

Κάθε ρεκόρ έσπασε το ποσοστό των ενηλίκων που δεν είχαν καμία σεξουαλική επαφή το 2018. Η "ερωτική ξηρασία" πλήττει περισσότερο τους άνδρες ενώ οι μεγαλύτερες ηλικίες είναι πολύ πιο δραστήριες.

Οι νέοι Αμερικανοί έχουν χάσει την επιθυμία για σεξ; Το ποσοστό των ενηλίκων που δεν είχαν καμία σεξουαλική επαφή έσπασε κάθε ρεκόρ το 2018, ιδίως μεταξύ των νεαρών ανδρών ηλικίας από 18 έως 29 ετών, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται την Παρασκευή στην εφημερίδα Washington Post.

Η εφημερίδα, αναλύοντας τα νέα δεδομένα που συνέλεξε το ινστιτούτο General Social Survey διαπιστώνει ότι το ποσοστό των νέων 18-29 ετών που δήλωσαν ότι πέρυσι δεν έκαναν καθόλου σεξ έφτασε το 23%, δηλαδή σχεδόν ένας στους τέσσερις. Το ποσοστό αυτό ήταν 8% το 2008 και 14% το 1989.

Οι άνδρες, με ποσοστό 28% (τριπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με το 2008), πλήττονται περισσότερο από αυτήν την “ερωτική ξηρασία”. Οι γυναίκες εμφανίζονται πιο “δραστήριες” αφού μόνο το 18% δηλώνει ότι δεν είχε καμία ερωτική επαφή μέσα σε διάστημα 12 μηνών.

Συγκριτικά, οι μεγαλύτερες ηλικίες είναι πολύ πιο δραστήριες: στην ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών μόνο το 7% και στην ηλικιακή ομάδα 50-59 ετών το 13% δήλωσαν ότι δεν είχαν καμία σεξουαλική επαφή.

Πώς εξηγείται αυτό το φαινόμενο; Σύμφωνα με την ψυχολόγο στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, Τζιν Τουίντζι, ολοένα και περισσότεροι νέοι δεν έχουν σύντροφο.

Η πτώση της σεξουαλικής δραστηριότητας συνολικά οφείλεται επίσης στη γήρανση του πληθυσμού. Οι Αμερικανοί άνω των 60 ετών είναι πλέον το 26% του πληθυσμού (από 18% το 1996). Όμως, μετά τα 60, το ποσοστό σεξουαλικής αδράνειας φτάνει το 50%, κάτι που σημαίνει ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των ηλικιωμένων, τόσο αυξάνεται και το ποσοστό επί του συνόλου του πληθυσμού.

Ακόμη και στους σεξουαλικά ενεργούς ενήλικες, το ποσοστό εκείνων που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μειώθηκε στο 39%, από 51% που ήταν το 1996, κάτι που η Τουίντζι αποδίδει κυρίως στο Διαδίκτυο. “Σήμερα, στις 10 το βράδυ, υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα για να κάνει κανείς σε σύγκριση με 20 χρόνια πριν”, σημείωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα