Κριμαία: Φωτιά σε πλοία στο Κερτς - Τουλάχιστον 14 νεκροί

Στις φλόγες δύο πλοία στο Κερτς

Οι αρχές περισυνέλεξαν πέντε ανθρώπους από τη θάλασσα, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης κατάσβεσης πραγματοποιούνται έρευνες και για την εξεύρεση άλλων επιζώντων.

Τα πληρώματα διάσωσης που έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος στα στενά του Κέρτς, κοντά στην Κριμαία , όπουδύο πλοία έχουν παραδοθεί στις φλόγες, έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής 14 νεκρούς από την θάλασσα, ενώ γίνεται λόγος για 14 επιζήσαντες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού οργανισμού ναυσιπλοΐας Rosmorrechflot.

«Υπάρχουν 11 σοροί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλεξέι Κραβτσένκο, ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού οργανισμού ναυσιπλοΐας. «Τρεις άνθρωποι χάθηκαν στο νερό, μπροστά στα μάτια των διασωστών» συμπλήρωσε ο ίδιος. Αυτά τα τρία μέλη του πληρώματος θεωρούνται επισήμως αγνοούμενοι, όμως το πιθανότερο να είναι νεκροί, σημείωσε ο Ρώσος αξιωματούχος. Ο Αλεξέι Κραβτσένκο πρόσθεδσε ότι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 10 νεκρούς και 14 επιζώντες. Την ίδια στιγμή, όπως επισήμανε μια πηγή από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η φωτιά πιθανόν προκλήθηκε από παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας.

«Βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων, φαίνεται πως οφείλεται σε παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας κατά τη διαδικασία άντλησης καυσίμων από το ένα πλοίο στο άλλο» είπε η πηγή.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν 10 πλοία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κριμαία: Έκρηξη και φωτιά σε δύο πλοία στο Κερτς

SHARE: