Κρίσιμο ντιμπέιτ Μέρκελ-Στάινμπρουκ με επίκεντρο την Ελλάδα

Κρίσιμο ντιμπέιτ Μέρκελ-Στάινμπρουκ με επίκεντρο την Ελλάδα
PHOTOGRAPH: FABRIZIO BENSCH/REUT

Στις 21:25 Άγκελα Μέρκελ και Πέερ Στάινμπρουκ θα έχουν πάρει τις προκαθορισμένες θέσεις τους ενώπιον των τηλεοπτικών φακών, τεσσάρων δημοσιογράφων που θα τους υποβάλουν ερωτήσεις σε 20 και πλέον εκατομμύρια τηλεθεατές.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν οι Γερμανοί και όχι μόνο, την σημερινή τηλεοπτική μονομαχία ανάμεσα στην καγκελάριο,  Άνγκελα Μέρκελ, και τον υποψήφιο των σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ. Το διάρκειας 90 λεπτών ντιμπέιτ θα ξεκινήσει στις 20:30, ώρα Ελλάδας, ενώ οι δύο υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις τεσσάρων δημοσιογράφων.

Θα είναι το μοναδικό «ντιμπέιτ» πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, ενώ οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δείχνουν σημαντικό προβάδισμα για την Μέρκελ. Την αναμέτρηση αναμένεται να παρακολουθήσουν πάνω από 20 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ θα μεταδοθεί από αρκετούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Μεταξύ των ζητημάτων αιχμής εκτιμάται ότι θα είναι η υπόθεση των παρακολουθήσεων της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) και επί γερμανικού εδάφους, ενώ ο ίδιος ο κ. Στάινμπρουκ έχει ήδη υποσχεθεί ότι θα επιχειρήσει να «στριμώξει» την αντίπαλό του για να πει την αλήθεια γύρω από τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας.

Το ενδεχόμενο νέου "κουρέματος" του ελληνικού χρέους έχει αναδειχθεί σε κεντρικό της κατά τα άλλα μάλλον άνευρης προεκλογικής περιόδου και θεωρείται από την αντιπολίτευση ένα δυνητικό "όπλο" στην προσπάθειά της να πλήξει την αξιοπιστία της κυβέρνησης.

Η αντιπαράθεση αναμένεται ιδιαίτερα έντονη στα θέματα φορολογίας, καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν εξαγγείλει αύξηση του φόρου για τα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ, από 42% σε 49%.

SHARE:

24Media Network