Κυνήγι για τον εντοπισμό του Ελ Τσάπο στην Κόστα Ρίκα

Κυνήγι  για τον εντοπισμό του Ελ Τσάπο στην Κόστα Ρίκα

Οι του Μεξικού και της Κόστα Ρίκα έχουν εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό και την εκ νέου σύλληψη του νούμερο ένα καταζητούμενου, βαρώνου των ναρκωτικών Joaquin Guzman, μετά την αποκάλυψη της τοποθεσία που πιθανότατα κρύβεται από τον γιο του

O γιος του βαρώνου των ναρκωτικών Joaquin Guzman, γνωστός και ως Ελ Τσάπο, ανήρτησε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριαμό στο twitter, αποκαλύπτοντας την μυστική τοποθεσία που έχει καταφύγει ο πατέρας του.

Ο Jesus Guzman Salazar τουίταρε μια φωτογραφία που απεικονίζει τον ίδιο να δειπνεί σε ένα τραπέζι με ακόμη δυο άνδρες, τα πρόσωπα των οποίων καλύπτονταν από εικονίδια, ωστόσο ο ένας εκ των δύο εικονιζόμενων μοιάζει με τον καταζητούμενο Ελ Τσάπο. Παράλληλα, στην ίδια δημοσίευση αναφερόταν η τοποθεσία, η Κόστα Ρίκα, με τις αρχές να έχουν εξαπολύσει, μετά από έρευνα κυνήγι για την σύλληψη του βαρώνου των ναρκωτικών.

Εκπρόσωπος των αρχών της Κόστα Ρίκα τονίζει ότι "Είμαστε ενημερωμένοι για το περιστατικό και για την δημοσίευση της φωτογραφίας, ωστόσο πιστεύουμε ότι η Κόστα Ρίκα στην οποία αναφέρονται είναι η πόλη του Μεξικού και όχι η χώρα μας".

Παράλληλα, αναφέρεται ότι μια πόλη στην επαρχία Σιναλόα του Μεξικού, όπου δραστηριοποιείται κυρίως ο Guzman, ονομάζεται Κόστα Ρίκα, ωστόσο οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει τις έρευνες.

Την ίδια στιγμή, πράκτορας της δίωξης ναρκωτικών αναφέρει ότι η δημοσίευση της φωτογραφίας αποτελεί μια μέθοδο αντιπερισπασμού και ότι η τοποθεσία που βρίσκεται κρυμμένος ο Ελ Τσάπο δεν είναι πουθενά κοντά ούτε στην πόλη, ούτε στην χώρα.

(Πηγή: Mashable)

SHARE:

24Media Network