Κύπριος ο πιλότος του ρωσικού Boeing που συνετρίβη

default image

Από την Κύπρο ο κυβερνήτης του μοιραίοι αεροσκάφους που συνετρίβη στο Ροστόβ και στοίχισε τη ζωή σε 62 άτομα

Ο κυβερνήτης του Boeing 737-800 της εταιρείας flydubai που συνετρίβη τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Ροστόφ επί του Ντον ήταν κυπριακής εθνικότητας, ανακοινώθηκε σήμερα από τη ρωσική εισαγγελία.

Συγκεκριμένα ο άτυχος Κύπριος κυβερνήτης, όπως μεταδίδει το Sigmalive, ονομάζεται Άριστος Σωκράτους από την Λεμεσό.

«Πενήντα πέντε επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν. Έξι από τα επτά μέλη του πληρώματος ήταν ξένοι. Ο κυβερνήτης ήταν υπήκοος της Κύπρου», δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Εξάλλου η υποπρόξενος στο Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στο Ντουμπάι ανακοίνωσε πως ένας ρώσος πολίτης ήταν μεταξύ των μελών του πληρώματος και πως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πολίτες της Ισπανίας και των Σεϋχελλών μπορεί να περιλαμβάνονται μεταξύ των θυμάτων.

Το προξενείο της Ουκρανίας στο Ροστόφ επί του Ντον ανακοίνωσε πως τουλάχιστον οκτώ ουκρανοί πολίτες μπορεί να βρίσκονταν μέσα στο αεροπλάνο.

Πηγή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν επίσης σήμερα πως το πορώτο από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροπλάνου βρέθηκε στον τόπο της συντριβής.

Ποια είναι η αεροπορική εταιρεία FlyDubai

Η flydubai, η οποία ανήκει στην κυβέρνηση του Ντουμπάι, ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2008.

Γνώρισε σημαντική ανάπτυξη στη σκιά της μεγάλης αδελφής της, της εταιρείας Emirates, πρώτης στον κόσμο σε όρους διεθνών επιβατών.

Για το 2015, η flydubai ανακοίνωσε στις 10 Δεκεμβριου καθαρά κέρδη 27,4 εκατ. δολαρίων, λιγότερα κατά 59,7% σε σχέση με το 2014, μια μείωση την οποία εξήγησε επικαλούμενη την ισχυρή ισοτιμία του δολαρίου και την αναστολή ορισμένων δρομολογίων λόγω των ταραχών στη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής.

Η εταιρεία, η οποία δεν είχε καταγράψει από την ίδρυσή της κάποιο μείζον ατύχημα, εξυπηρετεί 90 προορισμούς που απέχουν λιγότερο από έξι ώρες πτήσης από το Ντουμπάι, με έναν στόλο 50 Boeing 737.

Πηγή: Sigmalive

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα