Κύπρος: Άνοιξαν τα οδοφράγματα Δερύνειας και Απλικίου – Με κλάδους ελιάς πέρασαν οι πολίτες

Κύπρος: Άνοιξαν τα οδοφράγματα Δερύνειας και Απλικίου – Με κλάδους ελιάς πέρασαν οι πολίτες

Πλήθος κόσμου πέρασε εκατέρωθεν από τα δύο οδοφράγματα, παρά την μικροένταση που προκλήθηκε αρχικά.

Στις 12 το μεσημέρι άνοιξαν στη Κύπρο τα οδοφράγματα της Δερύνειας και Λεύκας-Απλικίου.

Ήδη από το πρωί στην περιοχή των οδοφραγμάτων, ειδικότερα της Δερύνειας, άρχισαν να συρρέουν πολίτες. Κατά τη διαδικασία διάνοιξης του οδοφράγματος, δεν πραγματοποιήθηκαν πανηγυρικές τελετές. Παρ’ όλα αυτά αρκετοί πολίτες βρέθηκαν εκεί και διήλθαν του οδοφράγματος ένθεν και ένθεν.

 

Όπως ανακοίνωσε η δικοινοτική πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο, μέλη της και άλλοι πολίτες πορεύονται κατά μήκος του δρόμου Κάτω Δερύνειας-Αμμοχώστου.

Μερίδα κατοίκων της περιοχής πραγματοποίησε ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας, ενώ εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν και οι υποστηρικτές της διάνοιξης, στο Garage.

Γύρω στις 10:30 το πρωί, μέλη του ΕΛΑΜ εισήλθαν μερικά μέτρα μετά το ελληνοκυπριακό οδόφραγμα και τοποθέτησαν πανό, στο οποίο αναγράφεται “Το οδόφραγμα της ντροπής. Ξέχασες; Εμείς ποτέ”.

Σύμφωνα με μαρτυρίες την ώρα που τοποθετούσαν το πανό, προκλήθηκε φραστική αντιπαράθεση μεταξύ των μελών του ΕΛΑΜ και των συγκεντρωμένων που είναι υπέρ της διάνοιξης του οδοφράγματος. Τελικά, το πανό κατέβηκε μετά από υπόδειξη της Αστυνομίας και αναρτήθηκε σε άλλο σημείο της περιοχής.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα