Κύπρος: Φυλάκιση με αναστολή στον τέως μητροπολίτη Κιτίου για άσεμνη επίθεση σε 16χρονη

Κύπρος: Φυλάκιση με αναστολή στον τέως μητροπολίτη Κιτίου για άσεμνη επίθεση σε 16χρονη
Ιερέας sooc

Έντονες αντιδράσεις από παριστάμενους έξω από το δικαστήριο μετά την ανακοίνωση της ποινής φυλάκισης 12 μηνών σε αναστολή στον τέως μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε την Πέμπτη (01/06) ποινή 12 μήνες φυλάκισης με αναστολή στον τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για άσεμνη επίθεση σε κοπέλα το 1981, όταν η ίδια ήταν 16 ετών και 8 μηνών.

Με την ανακοίνωση της απόφασης, ομάδα γυναικών που βρισκόταν εντός της αίθουσας άρχισε να καταφέρεται εναντίον του.

Κατά την αναχώρηση του από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, διαμαρτυρόμενοι που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το κτήριο, προπηλάκισαν το όχημα του, όπως αναφέρει το sigmalive.com.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη δικάσιμο στις 26 Ιουνίου ο Μιχάλης Πικής, συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, αγόρευσε για μετριασμό της ποινής του και μεταξύ άλλων ζήτησε την επιείκεια του Δικαστηρίου, αναφέροντας ως παράγοντες μετριασμού το λευκό ποινικό του μητρώο και τη μεγάλη του ηλικία, αφού στις 8 Ιουνίου συμπληρώνει τα 85 του χρόνια παραπέμποντας μάλιστα σε σχετική Νομολογία.

Είπε ακόμα ότι λόγω της μεγάλης ηλικίας του κατηγορουμένου δεν υφίσταται ο κίνδυνος διάπραξης άλλου αδικήματος ενώ αναφέρθηκε και σε εξωδικαστική τιμωρία, αφού όπως εξήγησε αναμένεται να επιβληθεί τιμωρία στον τέως Μητροπολίτη Κιτίου και από την Ιερά Σύνοδο, η οποία δεν αποκλείεται να τον καθαιρέσει.

Επίσης ο Μιχάλης Πικής ανέφερε ως μετριαστικό παράγοντα και το φιλανθρωπικό έργο του κατηγορουμένου, σημειώνοντας πως ίδρυσε τον Σύνδεσμο για Καταπολέμηση της Πείνας, τον Σύνδεσμο Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας και τον ΚΕΝΘΕΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το ηλικίας σήμερα 58 ετών θύμα κατέθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου πως είχε επισκεφθεί τον Μητροπολίτη κατόπιν προτροπών από το περιβάλλον της για να ζητήσει βοήθεια από ταμείο για ορφανά αφού είχε χάσει τον πατέρα της. Σύμφωνα με την κατάθεση της ο Μητροπολίτης Κιτίου την είχε κλειδώσει στο γραφείο του και της επιτέθηκε άσεμνα σε καναπέ.

Στην απόφαση της η Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας δέχθηκε πλήρως την μαρτυρία του θύματος σημειώνοντας πως περιέγραψε «μια βιωματική εμπειρία χωρίς αλλότρια κίνητρα», ενώ χαρακτήρισε «απογοητευτική» τη στάση του τέως Μητροπολίτη Κιτίου, σημειώνοντας πως κατά τη διάρκεια της δίκης ήταν «υπεροπτικός και ειρωνικός».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα