Κύπρος: Τούρκος αξιωματούχος δίνει προκλητική απάντηση στην αμερικανίδα πρέσβη στην Κύπρο

Κύπρος: Τούρκος αξιωματούχος δίνει προκλητική απάντηση στην αμερικανίδα πρέσβη στην Κύπρο
O Ερσίν Τατάρ AP

Σε ένα tweet ρουτίνας της αμερικανίδας πρέσβη στην Κύπρο, Τούρκος αξιωματούχος έκανε επίδειξη προκλητικότητας και αλαζονείας.

Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο μερικές ώρες μετά την εκλογή του Ερσίν Τατάρ στην προεδρία του ψευδοκράτους των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου και οι Τούρκοι κλιμάκωσαν τις προκλήσεις τους.

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απάντηση που έδωσε ο εκ των υπευθύνων επικοινωνίας του τουρκικού ΥΠΕΞ Κάχραμαν Χαλισελίκ στην Αμερικανίδα πρέσβη στην Κύπρο.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Η κα Κάρμπερ έγραψε το τυπικό ότι τηλεφώνησε στον κ. Τάταρ να τον συγχαρεί για την εκλογή του ως ηγέτη των τουρκοκυπρίων και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανυπομονούν να δουλέψουν μαζί του καικ με την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Ο Χαλισελίκ απάντησε τα εξής: “Κυρία Πρέσβη, ο Ερσίν Τάταρ είναι πρόεδρος της τουρκικής δημοκρατίας της Κύπρου. Δεν είναι ηγέτης κοινότητας. Ο ηγέτης κοινότητας είναι κοντά σας, στην ελληνική πλευρά”.

Για τον εν λόγω προφανώς αποτελεί λεπτομέρεια ότι το ψευδοκράτος της “τουρκικής δημοκρατίας της Κύπρου” έχει αναγνωριστεί μόνο από την Τουρκία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα