Κύπρος: Τρια κόμματα υπέρ της υποψηφιότητας Παπαδόπουλου

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Κύπρου (ΔΗΚΟ) Νικόλα Παπαδόπουλο την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Κύπρου (ΔΗΚΟ) Νικόλα Παπαδόπουλο την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Αν και αναμένεται η απόφαση των Οικολόγων, τρία κόμματα του κέντρου είναι υπέρ του προέδρου του ΔΗΚΟ

Την υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, ως κοινού υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές του 2018 συμφώνησαν να προτείνουν στα συλλογικά όργανα των κομμάτων τους οι ηγεσίες της ΕΔΕΚ, του ΔΗΚΟ και της Αλληλεγγύης – τριών από τα πέντε κόμματα του ενδιάμεσου χώρου. Η απόφαση λήφθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση των αρχηγών των πέντε κομμάτων.

Το κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών θα μεταφέρει τη συγκεκριμένη πρόταση στα συλλογικά όργανα του κινήματος, για να λάβει την τελική απόφαση το συντομότερο δυνατόν.

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, εξέφρασε διαφωνία με τη διαδικασία για την επιλογή υποψηφίου. Ο κ. Λιλλήκας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα υλοποίησης της εισήγησης της Συμμαχίας Πολιτών, να γίνει η ανάδειξη του κοινού υποψηφίου με μυστική ψηφοφορία από τα μέλη των κομμάτων. Επίσης, επέμεινε στην εκ των προτέρων συμφωνία σε ό,τι αφορά τις βασικές αρχές κυβερνητικής πολιτικής, που θα διέπουν το κυβερνητικό πρόγραμμα του κοινού υποψηφίου.

ADVERTISING
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
SHARE:

24Media Network