Λαγκάρντ: Δαπανηρή η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Λαγκάρντ: Δαπανηρή η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Τυχόν έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν εξαιρετικά δαπανηρή και δύσκολη όχι μόνο για την Ελλάδα, υποστήριξε η γενική διευθύντρια του Δ.Ν.Ταμείου ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα πρέπει να δείξουν ότι θέλουν να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη, η οποία θα απαιτήσει από την Αθήνα να τηρήσει τους όρους του πακέτου διάσωσης, υποστήριξε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου  Κριστίν Λαγκάρντ σε συνένευξη στην ολλανδική τηλεόραση.

Πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να εξεταστεί το θετικό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θέλει πραγματικά να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, να παραμείνει στην ευρωζώνη, κάτι που φαίνεται ότι είναι και η επιθυμία του λαού. "Αυτό", συνέχισε, "είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την προσπάθεια να τηρηθεί το πρόγραμμα που έχει τεθεί σε ισχύ και βάσει του οποίου οι ευρωπαίοι εταίροι συμφώνησαν να στηρίξουν τη χώρα".

Τυχόν έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν εξαιρετικά δαπανηρή και δύσκολη όχι μόνο για την Ελλάδα, συμπλήρωσε.

Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου το ΔΝΤ είχε αρνηθεί να τοποθετηθεί επί του "ελληνικού προβλήματος", λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει κανένα σχόλιο μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης. Η τοποθέτηση Λαγκάρντ έγινε αφού ανακοινώθηκε πως καθήκοντα νέου πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Πικραμένος και πριν ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων υπηρεσιακών υπουργών.

SHARE:

24Media Network