Λάσετ: “Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για κυβέρνηση υπό την Χριστιανική Ένωση”

Λάσετ: “Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για κυβέρνηση υπό την Χριστιανική Ένωση”
O Άρμιν Λάσετ μετά την ανακοίνωση των exit poll ΑP/Markus Schreiber

"Ψήφος στην Χριστιανική Ένωση είναι ψήφος ενάντια σε μία αριστερή κυβέρνηση", ανέφερε στην ομιλία του μετά το πρώτο exit poll ο υποψήφιος καγκελάριος Άρμιν Λάσετ

“Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να σχηματίσουμε μία ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπό την ηγεσία της Χριστιανικής Ένωσης, η Γερμανία χρειάζεται μία συμμαχία που θα εκσυγχρονίσει την χώρα”, δήλωσε μετά την ανακοίνωση των exit poll, ο υποψήφιος των CDU και CSU για την καγκελαρία, Άρμιν Λάσετ, αφού τόνισε ότι η ψήφος στην Χριστιανική Ένωση “είναι ψήφος ενάντια σε μία αριστερή κυβέρνηση”.

“Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτελέσμα”, πρόσθεσε στην ομιλία του ο Λάσετ.

Υπενθυμίζεται ότι το exit poll του ARD έδωσε απόλυτη ισοπαλία για τα δύο κόμματα, με 25%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύονται οι Πράσινοι με 15% ενώ ακολουθεί το ακροδεξιό AfD με 11%, ίδιο ποσοστό με αυτό που συγκεντρώνουν και οι Φιλελεύθεροι. Τέλος η Αριστερά φαίνεται να υφίσταται μεγάλη συντριβή με το ποσοστό της να πέφτει στο 5%, δίνοντάς της οριακά το εισιτήριο για τη Μπούντεσταγκ.

Ο Άρμιν Λάσετ ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην απερχόμενη καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. “Είναι μία πολύ ιδιαίτερη εκλογική βραδιά, απόψε. Για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια, η Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι υποψήφια για την καγκελαρία. Αυτά τα 16 χρόνια ήταν καλά για την Γερμανία και έτσι, το πρώτο μου ευχαριστώ πάει στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για την δουλειά της”, ανέφερε χαρακτηριστικά”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα