Λάθος χωρίς σκοπιμότητα η αναφορά του γγ του ΝΑΤΟ στην πΓΔΜ ως Μακεδονία

Λάθος χωρίς σκοπιμότητα η αναφορά του γγ του ΝΑΤΟ στην πΓΔΜ ως Μακεδονία

Ο Γενς Στόλενμπεργκ που αποκάλεσε τη Δευτέρα τη γειτονική χώρα με το όνομα Μακεδονία τα μαζεύει μετά από έντονη πίεση του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά και κάνει λόγο για λάθος, και όχι για ηθελημένη πράξη στα λεγόμενά του

Δεν επρόκειτο για ηθελημένη πράξη αλλά για λάθος απολογήθηκε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Στόλτενμπεργκ σχετικά με την αναφορά του στη πΓΔΜ ως «Μακεδονία», όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ απολογήθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε άμεσα με τον μόνιμο αντιπρόσωπό μας στο ΝΑΤΟ, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, κατά την οποία του μεταφέρθηκε η έντονη δυσαρέσκεια της Ελλάδας για τις αναφορές του σε «Μακεδονία» κατά την διάρκεια δηλώσεών του στον Τύπο, αναφορές που προκάλεσαν τουλάχιστον έκπληξη και επέτρεψαν να αντληθούν λανθασμένα συμπεράσματα.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ είπε ότι αντελήφθη το λάθος του αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του Τύπου. Παρακάλεσε δε τον μόνιμο αντιπρόσωπό μας στο ΝΑΤΟ να μεταφέρει έκφραση συγνώμης του ιδίου στους υπουργούς που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της ΕΕ, τονίζοντας ότι, φυσικά, δεν επρόκειτο για ηθελημένη πράξη και σημείωσε ότι από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του στο ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί πάντα την ορθή ονομασία του κράτους αυτού.

Θυμίζουμε πως ο κ. Στόλενμπεργκ είχε κάνει τη συγκεκριμένη δήλωσε στην κοινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ απεκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία

SHARE:

24Media Network