"Λάθος" για τον Κουρτς η μεταφορά στην Ευρώπη διασωθέντων μεταναστών

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς μιλάει τον Μάιο του 2019 ως καγκελάριος της Αυστρίας στη βουλή στη Βιέννη
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς μιλάει τον Μάιο του 2019 ως καγκελάριος της Αυστρίας στη βουλή στη Βιέννη AP

"Προξενούν ψευδείς ελπίδες και παρασύρουν άθελά τους ακόμη περισσότερους ανθρώπους σε κίνδυνο" δήλωσε ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας αναφερόμενος στη μεταφορά στην Ευρώπη διασωθέντων μεταναστών από ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Ο πρώην ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς θεωρεί "λάθος" να μεταφέρονται στην Ευρώπη από ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως εκείνη της καπετάνιου του πλοίου Sea-Watch Καρόλα Ρακέτε, άνθρωποι που διασώθηκαν στη Μεσόγειο.

"Προξενούν με αυτό τον τρόπο ψευδείς ελπίδες και παρασύρουν άθελά τους ακόμη περισσότερους ανθρώπους σε κίνδυνο", αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του την Κυριακή στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag την οποία αναπαράγουν αυστριακά ΜΜΕ.

ADVERTISING

Σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Κουρτς, "ενόσω η διάσωση στη Μεσόγειο συνδέεται με το εισιτήριο για την κεντρική Ευρώπη, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι θα ξεκινούν, και μόνον εάν η Ευρώπη εξασφαλίσει, ότι όποιος ξεκινά παράνομα, θα επιστρέφεται στην χώρα προέλευσής του ή σε μία μία χώρα διέλευσης, θα σταματήσουν οι πνιγμοί στη Μεσόγειο".

Ο ίδιος υποστηρίζει μία περιοριστική προσφυγική πολιτική, την οποία εκπροσωπούσε ήδη, τόσο στη διάρκεια της θητείας του ως καγκελάριος της Αυστρίας (18 Δεκεμβρίου 2017- 28 Μαΐου 2019), όσο και νωρίτερα ως Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών (1 Μαρτίου 2014-18 Δεκεμβρίου 2017), έχοντας ταχθεί επανειλημμένα υπέρ της ενίσχυσης της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της αυστηρότερης στάσης απέναντι σε μετανάστες στο εσωτερικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γερμανία: 30.000 διαδήλωσαν σε ένδειξη αλληλεγγύης στις ΜΚΟ που διασώζουν μετανάστες

Ιταλία: Και δεύτερο πλοίο αψηφά τον Σαλβίνι - Έδεσε χωρίς άδεια στη Λαμπεντούζα

Καρόλα Ρακέτε: Η καπετάνισσα του Sea-Watch μηνύει τον Σαλβίνι

SHARE:

24Media Network