Λέρος: Σοβαρό ατύχημα με ταχύπλοο για γνωστό Τούρκο επιχειρηματία – Σε κρίσιμη κατάσταση και η σύζυγός του

Λέρος: Σοβαρό ατύχημα με ταχύπλοο για γνωστό Τούρκο επιχειρηματία – Σε κρίσιμη κατάσταση και η σύζυγός του
Σοβαρό ατύχημα με ταχύπλοο για γνωστό Τούρκο επιχειρηματία - Σε κρίσιμη κατάσταση και η σύζυγός του SABAH / TWITTER

Ο επιφανής Τούρκος επιχειρηματίας Αλί Σαμπανσί και η σύζυγός του, Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί, τραυματίστηκαν σοβαρά με ταχύπλοο κοντά στη Λέρο, ενώ έκαναν διακοπές.

Σοβαρά τραυματισμένοι σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης νοσηλεύοναι ο Τούρκος επιχειρηματίας Αλί Σαμπανσί, ιδιοκτήτης της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines, και η σύζυγός του, Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί, μετά από ατύχημα με ταχύπλοο σκάφος, το οποίο έπεσε σε βράχια κοντά στη Λέρο, το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Σαμπανσί μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη, όπου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και η σύζυγός του, με την κατάσταση της υγείας της να είναι, επίσης, κρίσιμη αλλά να παρουσιάζει βελτίωση.

Η οικογένεια Σαμπανσί είναι μια από τις πιο γνωστές και πλουσιότερες επιχειρηματικές οικογένειες στην Τουρκία, έχοντας συμπεριληφθεί στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes.

Χειρουργήθηκε στη Λέρο

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το TRTHaber, ο Αλί Σαμπανσί και η σύζυγός του έκαναν διακοπές στη Λέρο, ανοιχτά της οποίας συνέβη το ατύχημα, για το οποίο πάντως δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Η μόνη πληροφορία για τις συνθήκες κάτω από τις οποία συνέβη το ατύχημα είναι πως πως το ταχύπλοο προσέκρουσε στα βράχια, για άγνωστους λόγους, ενώ το σκάφος τους ήταν αγκυροβολημένο λίγα μίλια πιο μακριά.

Σύμφωνα με τον Τουρκικό Τύπο, ο επιχειρηματίας φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά τραύματα, εξ ου και κρίθηκε αναγκαίο να χειρουργηθεί από ειδική ομάδα στην Κωνσταντινούπολη που μετέβη στο νοσοκομείο της Λέρου.

Στη συνέχεια, το ζευγάρι μεταφέρθηκε στην Αλικαρνασσό με θαλάσσιο ασθενοφόρο, με τον Αλί Σαμπανσί με διακομίζεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η σύζυγός του.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στο ταχύπλοο βρίσκονταν και τα δύο παιδιά τους, τα οποία πρόλαβαν και πήδηξαν στη θάλασσα λίγο πριν την πρόσκρουση.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας επιβεβαίωσε το συμβάν και ευχήθηκε περαστικά στους δύο τραυματίες, χωρίς να αναφέρεται στην κατάσταση της υγείας τους.

Ποιος είναι ο Αλί Σαμπανσί

Ο Αλί Σαμπανσί είναι ιδιοκτήτης της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus, όντας μέλος τρίτης γενιάς της θρυλικής πλέον οικογένειας Σαμπανσί, που είναι μία από τις πιο επιφανείς της Τουρκίας.

Ο Αλί, σύμφωνα με στοιχεία του Forbes το 2017, έγινε ο 54ος πλουσιότερος άνθρωπος στην Τουρκία με περιουσία 650 εκατομμυρίων δολαρίων. Παντρεύτηκε τη Βουσλάτ, την κόρη του μεγιστάνα των ΜΜΕ, Αϊντίν Ντογάν.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το ατύχημα στη Λέρο

«Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λέρου και Λειψών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, για περιστατικό πρόσκρουσης σε βράχο, ταχύπλοου βοηθητικού σκάφους Ε/Π-Τ/Ρ Επιβατηγού/τουριστικού, σημαίας Μάλτας, με έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες (4 υπήκοοι Τουρκίας, 1 υπήκοος Νοτίου Αφρικής και 1 υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας) στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Λειψών, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο εξ αυτών και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. των Λιμενικών Αρχών Λέρου και Πάτμου, ένα Ι/Δ-Α/Ψ και ένα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λειψών, προς παροχή συνδρομής.

Βοηθητικό σκάφος έτερου παρακείμενου Θ/Γ, μετέφερε τέσσερα άτομα στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου, από όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Κρατικό Θεραπευτήριο – Νοσοκομείο Λέρου, για την παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

Στη συνέχεια, Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μετέφερε στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου ακόμη δύο άτομα, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα στο Κρατικό Θεραπευτήριο – Νοσοκομείο Λέρου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Τέσσερις εκ των ατόμων που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο εξήλθαν αυθημερόν κατόπιν χορήγησης ιατρικής περίθαλψης, ενώ ένας άνδρας και μία γυναίκα -υπήκοοι Τουρκίας- διακομίστηκαν με ιδιωτικό πλωτό ασθενοφόρο σημαίας Τουρκίας στην Τουρκία.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου, ενώ το βοηθητικό σκάφος του Ε/Γ-Τ/Ρ σημαίας Μάλτας, μεταφέρθηκε στη ν. Λέρο».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα