Λίγο πριν το θάνατο ο αλ-Μεγκράχι

Λίγο πριν το θάνατο ο αλ-Μεγκράχι

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει η υγεία του βομβιστή του Λόκερμπι. Παραμένει σε σπίτι στην Τρίπολη. Η απόφαση αποφυλάκισης είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων (Vid)

Ετοιμοθάνατος, συχνά σε κωματώδη κατάσταση, βρίσκεται ο βομβιστής του Λόκερμπι, Αμπντελαμπάσε αλ-Μεγκράχι, ο μόνος που κρίθηκε ένοχος για την έκρηξη αμερικανικού αεροπλάνου το 1988, που προκάλεσε το θάνατο 270 επιβατών, επί το πλείστων Αμερικανών.

Σύμφωνα με το CNN, ο Μεγκράχι, βρέθηκε σε σπίτι στην Τρίπολη, ετοιμοθάνατος, καθώς, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου, επικαλούμενος ως πηγή των πληροφοριών του έναν άντρα που έχει αναγνωριστεί ως γιος του βομβιστή "έχει σταματήσει να τρώει και, ορισμένες φορές, πέφτει σε κώμα".

Η οικογένεια του Μεγκράχι βρίσκεται στο πλευρό του. "Του δίνουμε μόνο οξυγόνο. Κανείς δεν μας παρέχει την οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή" εξήγησε ο Καλίντ, γιος του καταδικασθέντα σε ισόβια το 2001 εγκληματία.

Ο Αμπντελαμπάσε αλ-Μεγκραχί φυλακίστηκε για τη συμμετοχή του στην έκρηξη του αεροπλάνου την ώρα που πετούσε πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας, αλλά το 2009 αποφυλακίστηκε για λόγους ανθρωπιστικούς, καθώς είχε διαγνωσθεί ότι έπασχε από καρκίνο του προστάτη και η ασθένεια του ήταν στο τελικό στάδιο, ενώ του απέμεναν μόνο τρεις μήνες ζωής.

Η απόφαση αποφυλάκισης είχε προκαλέσει την αγανάκτηση των οικογενειών των θυμάτων, αλλά και πολιτικών, μεταξύ των οποίων και του Μπαράκ Ομπάμα.

Οι αρχές της Σκωτίας, πριν από μερικές ημέρες, είχαν δηλώσει πως είχαν χάσει επαφή με τον αλ-Μεγκραχί, λόγω της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στη Λιβύη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρώτη δημόσια εμφάνιση του βομβιστή του Λόκερμπι

Βρετανικός δάκτυλος

Παρασκήνιο για αλ-Μεγκράχι

Με εντολή του Καντάφι η επίθεση στο Λόκερμπι

Το Λόκερμπι διχάζει ακόμη

CNN Exclusive Lockerbie bomber comatose, near death

SHARE:

24Media Network