Λίβανος: Γυναίκα κλωτσάει ανάμεσα στα πόδια οπλισμένο σωματοφύλακα υπουργού και γίνεται σύμβολο

Λίβανος: Γυναίκα κλωτσάει ανάμεσα στα πόδια οπλισμένο σωματοφύλακα υπουργού και γίνεται σύμβολο
Η στιγμή που η Λιβανέζα κλωτσάει τον σωματοφύλακα υπουργού youtube

Στους δρόμους οι Λιβανέζοι κατά της διαφθοράς και της αύξησης των φόρων, με την γυναίκα που κλώτσησε οπλισμένο σωματοφύλακα υπουργού να αναδεικνύεται σε σύμβολο του αγώνα τους.

Ρίχνοντας μια κλωτσιά ανάμεσα στα πόδια του σωματοφύλακα ενός υπουργού, που ήταν οπλισμένος με ένα αυτόματο τουφέκι, μια Λιβανέζα αναδείχθηκε σε σύμβολο των διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς, που συνταράσσουν τον Λίβανο.

Το βίντεο με το περιστατικό έχει γίνει viral μεταξύ των χρηστών των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα, όπου οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.

Η γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί, συγκρίθηκε από πολλούς με τη «βασίλισσα της Νουβίας», μιας γυναίκας που αναδείχθηκε σε είδωλο των διαδηλώσεων, οι οποίες οδήγησαν στην ανατροπή του προέδρου Ομάρ αλ Μπεσίρ στο Σουδάν τον Απρίλιο, όταν κυκλοφόρησε ένα βίντεο, όπου εκείνη διακρίνεται, ντυμένη στα λευκά, να εμψυχώνει και να καθοδηγεί τον κόσμο φωνάζοντας ρυθμικά συνθήματα.

Σύμφωνα με τα λιβανικά ΜΜΕ, το περιστατικό συνέβη τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, κατά τη διάρκεια των συμπλοκών που ξέσπασαν μεταξύ μιας ομάδας διαδηλωτών και ατόμων που συνόδευαν τον υπουργό Παιδείας Άκραμ Σεχάγιεμπ, στην καρδιά της Βηρυτού.

Ο ένας εκ των σωματοφυλάκων του υπουργού βγαίνει από το αυτοκίνητο και πυροβολεί στον αέρα με ένα αυτόματο τουφέκι, προκαλώντας την οργή των διαδηλωτών.

Την ώρα που ένας άλλος σωματοφύλακας κραδαίνει το όπλο του, η γυναίκα του καταφέρει το χτύπημα, αιφνιδιάζοντάς τον και αναγκάζοντάς τον να υποχωρήσει.

Το βίντεο συμβολίζει τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που συνεχίζονται κατά της διαφθοράς και της αύξησης των φόρων.

«Όταν κλέβουν τα χρήματά σου, διαφθείρουν τη χώρα σου και σε στοχεύουν με ένα πολυβόλο, εσύ τους δίνεις μια κλωτσιά ανάμεσα στα πόδια», γράφει ένας χρήστης του Twitter.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα