ΛΙΒΑΝΟΣ

Πόσο πιθανό είναι ένα μπλακ άουτ τον Χειμώνα;

Ο κίνδυνος του μπλακ άουτ: Πόσο πιθανό είναι να μείνουμε χωρίς ρεύμα τον χειμώνα

Ο κίνδυνος γενικευμένων μπλακάουτ ρίχνει απειλητική την σκιά του πάνω από την υφήλιο. Και ο χειμώνας ακόμη δεν έχει ξεκινήσει. Ανησυχίες και για την Ελλάδα που επιστρέφει στον λιγνίτη για να... αποφύγει το σκοτάδι.

Η φωτογραφία αυτή που 'τραβήχτηκε' με drone δείχνει τι έμεινε μετά την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού. Ήταν φιναλίστ των βραβείων Pulitzer, για το 2021.

Ο Λίβανος είναι στο ναδίρ ένα χρόνο μετά την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, όπου υπήρχαν αποθηκευμένοι 2.750 τόνοι νιτρικής αμμωνίας. Ο Λίβανος εξακολουθεί να μην έχει κυβέρνηση, δεν υπάρχει πόρισμα της έρευνας και δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες για την τραγωδία.

Το λιμάνι της Βηρυτού, μετά τη δολοφονική έκρηξη της 4ης Αυγούστου του 2020.

“Εγκληματικά αμελείς” οι αρχές του Λιβάνου σε ό,τι αφορά στη φονική έκρηξη του Αυγούστου του 2020

Το Human Rights Watch δημοσίευσε τα αποτελέσματα έρευνας που έκανε για τη φονική έκρηξη του περασμένου Αυγούστου στη Βηρυτό και τους υπαιτίους. Ο Λίβανος ακόμα δεν έχει κυβέρνηση και δεν έχει ολοκληρώσει την έρευνα.

Αγόρι που πουλάει λουλούδια σε περαστικούς στο Λίβανο παρακολουθεί διαδηλωτές που καίνε λάστιχα στα πλαίσια διαμαρτυρίας

Καζάνι που βράζει ο Λίβανος: Μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια για το υψηλό κόστος ζωής

Καζάνι που βράζει ο Λίβανος. Οι άνθρωποι εκφράζουν τη βαθιά απελπισία τους εν μέσω του πολιτικού αδιεξόδου, της οικονομικής κατάρρευσης, της αυξανόμενης φτώχειας και του COVID-19.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου περιπολούν στη Βηρυτό, 1 Ιανουαρίου 2021.

Διεθνής Αμνηστία: Η Γαλλία να αναστείλει την εξαγωγή όπλων για καταστολή διαδηλώσεων στον Λίβανο

Η Διεθνής Αμνηστεία καλεί την Γαλλία να αναστείλει τις πωλήσεις όπλων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν επανειλημμένα από τις λιβανέζικες αρχές για καταστείλουν άγρια αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.