ΛΙΒΑΝΟΣ

Αγόρι που πουλάει λουλούδια σε περαστικούς στο Λίβανο παρακολουθεί διαδηλωτές που καίνε λάστιχα στα πλαίσια διαμαρτυρίας

Καζάνι που βράζει ο Λίβανος: Μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια για το υψηλό κόστος ζωής

Καζάνι που βράζει ο Λίβανος. Οι άνθρωποι εκφράζουν τη βαθιά απελπισία τους εν μέσω του πολιτικού αδιεξόδου, της οικονομικής κατάρρευσης, της αυξανόμενης φτώχειας και του COVID-19.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου περιπολούν στη Βηρυτό, 1 Ιανουαρίου 2021.

Διεθνής Αμνηστία: Η Γαλλία να αναστείλει την εξαγωγή όπλων για καταστολή διαδηλώσεων στον Λίβανο

Η Διεθνής Αμνηστεία καλεί την Γαλλία να αναστείλει τις πωλήσεις όπλων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν επανειλημμένα από τις λιβανέζικες αρχές για καταστείλουν άγρια αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Βηρυτός: Εντόπισαν ίχνη ζωής σε ερείπια κτιρίου - Επιχείρηση διάσωσης

Βηρυτός: Εντόπισαν ίχνη ζωής σε ερείπια κτιρίου - Επιχείρηση διάσωσης

Οι διασώστες βρήκαν σημάδια αναπνοής και σφυγμού που σημαίνει πιθανότητα ζωής σε κτίριο που κατέρρευσε από την έκρηξη. Πάνω από 4 τόνοι νιτρικού αμμωνίου στην είσοδο του λιμανιού.

Ιβόν Σουρσόκ Κοχρέιν

Εκρήξεις στη Βηρυτό: Πέθανε η Ιβόν Σουρσόκ Κοχρέιν, υπέρμαχος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Λιβάνου

Η Ιβόν Σουρσόκ Κοχρέιν αγωνίστηκε σε όλη της τη ζωή για τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του Λιβάνου. Είχε τραυματιστεί στην έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Μουστάφα Αντίμπ

Λίβανος: Νέος πρωθυπουργός της χώρας ο διπλωμάτης Μουστάφα Αντίμπ

Ο πρόεδρος της χώρας όρισε πρωθυπουργό τον 48χρονο Μουστάφα Αντίμπ. Η προηγούμενη κυβέρνηση παραιτήθηκε στις 10 Αυγούστου στον απόηχο της πολύνεκρης έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού.

Λίβανος(ΑΡΧΕΙΟΥ)

Λίβανος: Τουλάχιστον δύο νεκροί σε συγκρούσεις σιιτών-σουνιτών

Η ένταση μεταξύ των σουνιτών και των σιιτών είναι οξυμένη στον Λίβανο, ανάμεσα σε οπαδούς της Χεζμπολάχ, η οποία τάσσεται υπέρ του Ιράν, και σουνιτών, που πρόσκεινται στη Σαουδική Αραβία.

Βηρυτός.

Οι 21 πλουσιότεροι άνθρωποι στη M. Ανατολή κέρδισαν από τον Μάρτιο τα διπλά από την αξία των ζημιών στη Βηρυτό

Οι ανισότητες στη Μέση Ανατολή όχι μόνο δεν περιορίζονται αλλά στην εποχή του κορονοϊού αυξάνονται ακόμα περισσότερο. Τι αναφέρει έκθεση της Oxfam.

Η κόλαση της Βηρυτού μέσα από τα μάτια της ΕΜΑΚ

Η κόλαση της Βηρυτού μέσα από τα μάτια της ΕΜΑΚ

Ο συντονιστής της 1ης ΕΜΑΚ που μετέβη στο Λίβανο και ο διοικητής της ειδικής μονάδας μίλησαν στο News24/7 για τη μάχη μέσα στα συντρίμμια της Βηρυτού, την αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων, αλλά και τις δυσκολίες του επαγγέλματος.

Σύλληψη αντικυβερνητικού διαδηλωτή από το στρατό του Λιβάνου

Λίβανος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Στους δρόμους ο στρατός

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αποφάσισε να κηρύξει το Κοινοβούλιο του Λιβάνου, απόφαση που επιτρέπει εκτεταμένες ελευθερίες στο στρατό της χώρας. Την ίδια στιγμή οι διαδηλώσεις μαίνονται.

Ο Τζαντ κρατά σφιχτά στην αγκαλιά του τον νεογέννητο γιο του λίγο μετά τη φονική έκρηξη

Λίβανος: "Μαμά, δεν θέλω να πεθάνω", τα παιδιά της Βηρυτού και το τραύμα της έκρηξης

Η έκρηξη στη Βηρυτό είχε καταστροφικές συνέπειες για τους πολίτες του Λιβάνου. Μεταξύ αυτών το "τραύμα" που υπέστησαν ταα μικρά παιδιά. Τουλάχιστον 100.000 έχουν μείνει χωρίς στέγη.

Η Μία Καλίφα

Πώς κατάφερε η Μία Καλίφα να εξοργίσει τον πρόεδρο του Λιβάνου

Στον απόηχο της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό, χιλιάδες πολίτες βάλλουν κατά της κυβέρνησης. Μεταξύ αυτών και η Μία Καλίφα, καταφέρνοντας να εξοργίσει τον πρόεδρο του Λιβάνου, Μισέλ Αούν.