Λίβανος: Τουλάχιστον 15 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα
Διαβάζεται σε 1'
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον νότιο Λίβανο από ισραηλινά πυρά. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι συνεχίζει να πλήττει “στόχους της Χεζμπολάχ”.
- 19 Ιουνίου 2026 10:49
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο, μετέδωσε το πρακτορείο της χώρας ANI.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε, από πλευράς του, ότι πλήττει στόχους της Χεζμπολάχ σε διάφορες περιοχές στον νότιο Λίβανο, προσθέτοντας ότι οι επιθέσεις αυτές αποτελούν απάντηση σε επανειλημμένες παραβιάσεις της εκεχειρίας από τη σιιτική λιβανική οργάνωση.
“Ο στρατός έπληξε το βράδυ και συνεχίζει να πλήττει τρομοκράτες και υποδομές της Χεζμπολάχ σε πολλές περιοχές στον νότιο Λίβανο”, επεσήμανε στην ανακοίνωση. “Τα πλήγματα αυτά σημειώθηκαν έπειτα από τις επανειλημμένες παραβιάσεις της εκεχειρίας από την τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ”, πρόσθετε.
Χθες, Πέμπτη, η Χεζμπολάχ είχε κάνει λόγο για συγκρούσεις μεταξύ μαχητών της και μονάδας του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λίβανο.