Λιβύη: Σταματά τις εξαγωγές πετρελαίου στις χώρες που υποστηρίζουν το Ισραήλ

Διαβάζεται σε 2'
Eξαγωγές πετρελαίου
Eξαγωγές πετρελαίου iStock

Εκπρόσωπος του κοινοβουλίου της Λιβύης ζήτησε μέσα από ανακοίνωση, να σταματήσουν οι εξαγωγές πετρελαίου σε υποστηρικτές του Ισραήλ, εν μέσω σύγκρουσης στη Γάζα.

Το κοινοβούλιο της Λιβύης κάλεσε την Τετάρτη να διακοπούν οι εξαγωγές πετρελαίου προς τους υποστηρικτές του Ισραήλ, εν μέσω των αδιάκοπων αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας.

“Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου σε χώρες που υποστηρίζουν το Ισραήλ σε περίπτωση που δεν σταματήσουν οι ισραηλινές σφαγές”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου, Αμπντουλάχ Μπελίχακ.

Ακόμη, το κοινοβούλιο που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη κάλεσε τους πρέσβεις των χωρών που υποστηρίζουν τα “εγκλήματα” του Ισραήλ στη Γάζα να εγκαταλείψουν αμέσως την αφρικανική χώρα.

“Το κοινοβούλιο καταδικάζει ανεπιφύλακτα την υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιταλία στα ισραηλινά εγκλήματα στη Γάζα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Μάλιστα, η σύγκρουση στη Γάζα χαρακτηρίζεται ως “γενοκτονία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και της Δύσης εναντίον αφοπλισμένων ανθρώπων υπό αποκλεισμό”.

Υπενθυμίζεται πως το Ισραήλ ξεκίνησε μια αδιάκοπη εκστρατεία βομβαρδισμού στη Λωρίδα της Γάζας μετά από επιθετική επίθεση της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια στις 7 Οκτωβρίου. Σχεδόν 8.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση.

Οι 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι της Γάζας έχουν ξεμείνει από τρόφιμα, νερό, φάρμακα και καύσιμα, ενώ οι ανθρωπιστικές αποστολές που επιτρέπονται να εισέρχονται στη Γάζα παρέχουν μόνο ένα μικρό μέρος από τα αναγκαία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα