Λιβύη: Σκοτώθηκε φύλακας κτιρίου του ΟΗΕ

Λιβύη: Σκοτώθηκε φύλακας κτιρίου του ΟΗΕ

Ένοπλοι σκότωσαν έναν αστυνομικό που φρουρούσε κτίριο του ΟΗΕ στην πρωτεύουσα

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι φρουρούσαν ένα κτίριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, σκοτώνοντας τον έναν από αυτούς, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης και ανακοίνωσε ο ΟΗΕ σήμερα.

Η επίθεση διαπράχθηκε χθες Παρασκευή, όταν οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ μέσα από διερχόμενο όχημα εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι φρουρούσαν το κτίριο του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) στην πρωτεύουσα Τρίπολη, μετέδωσε ένα κρατικό λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων και ανακοίνωσε η αποστολή των ΗΕ στη Λιβύη (UNSMIL).

Ο ένας αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε.

«Το προσωπικό του ΟΗΕ δεν ενεπλάκη στο συμβάν», διευκρίνισε ο Οργανισμός σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Τρίπολη ελέγχεται από μια συμμαχία ισλαμιστικών οργανώσεων η οποία αποκαλείται Φατζρ Λίμπια (Αυγή της Λιβύης). Η συμμαχία αυτή έχει διορίσει μια κυβέρνηση η οποία επιδιώκει να πάρει τη θέση της διεθνώς αναγνωρισμένης κι έχει αναγκάσει την αντίπαλη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αμπντάλα αλ Τένι να μετακινηθεί στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Τα Ηνωμένα Έθνη, οι περισσότερες δυτικές και αραβικές χώρες απομάκρυναν τους διπλωμάτες τους από τη Λιβύη το καλοκαίρι, εν μέσω των σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στις αντίπαλες οργανώσεις που διεκδικούν τον έλεγχο της πετρελαιοεξαγωγικής χώρας, τέσσερα χρόνια μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι.

Τον περασμένο Νοέμβριο, βόμβες είχαν εκραγεί κοντά στις πρεσβείες της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ την περασμένη εβδομάδα άλλος ένας εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε έξω από τη διπλωματική αποστολή της Αλγερίας.

SHARE:

24Media Network