Λονδίνο: Υπό την Τερέζα Μέι η συνεδρίαση της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων

Λονδίνο: Υπό την Τερέζα Μέι η συνεδρίαση της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων
Britain's Prime Minister Theresa May leaves 10 Downing Street for the House of Commons for her weekly Prime Ministers Questions in London, Wednesday, Feb. 8, 2017. (AP Photo/Alastair Grant) AP

Η Μέι θα προεδρεύσει συνεδρίασης της COBR απόψε, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ συνομίλησε τηλεφωνικά με τη βρετανίδα πρωθυπουργό

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα προεδρεύσει απόψε μιας συνεδρίασης της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων μετά την τρομοκρατική ενέργεια στην οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η Ντάουνινγκ Στριτ.

Η συνεδρίαση της COBR θα γίνει «απόψε» στο γραφείο της Μέι στη Ντάουνινγκ Στριτ, ανέφερε μια εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως την ώρα της επίθεσης η Μέι βρισκόταν μέσα στο κτίριο της Βουλής των Κοινοτήτων και φυγαδεύτηκε από τους άνδρες της προσωπικής της ασφάλειας, ωστόσο η αστυνομία δεν αποκάλυψε ούτε τον τρόπο που φυγαδεύτηκε η Μέι, ούτε το σημείο που μετέβη, για προφανής λόγους ασφαλείας.

Στο μεταξύ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε τηλεφωνικά με την Μέι.

«Ο πρόεδρος (Τραμπ) μίλησε με την πρωθυπουργό (της Βρετανίας Τερέζα) Μέι», δήλωσε ο Σον Σπάισερ, εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας. «Καταδικάζουμε την επίθεση στο Ουεστμίνστερ, την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρεί τρομοκρατική ενέργεια, και χαιρετίζουμε την ταχεία αντίδραση της βρετανικής αστυνομίας», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας το Λονδίνο ότι η Ουάσινγκτον του προσφέρει την πλήρη υποστήριξή του.

(Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία AP Photo/Alastair Grant)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα