Λος Άντζελες: Η Πόλη των Αγγέλων, γίνεται πόλη των αστέγων

Λος Άντζελες: Η Πόλη των Αγγέλων, γίνεται πόλη των αστέγων

Η σκοτεινή πλευρά του Λος Άντζελες, τις ημέρες των Χριστουγέννων. Πάνω από 10% οι άστεγοι στην πόλη

Στην πόλη του Λος Άντζελες αλλά και στα ευρύτερα προάστια, το ποσοστό των αστέγων έχει φτάσει στο 12% τα τελευταία δύο χρόνια, όπως αναφέρουν οι LA Times. Παρά το γεγονός ότι το LA συνδέεται συχνά με τη λάμψη του Χόλιγουντ, η καθημερινή πραγματικότητα του είναι κατά πολύ, διαφορετική.

Η υπηρεσία "Los Angeles Homeless Services Authority" που καταγράφει και παρέχει βοήθεια σε αστέγους, αναφέρει πως οι τέντες, οι σκηνές και τα οχήματα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι αυτοί για να προφυλαχθούν από το κρύο, είναι πάνω από 9.500. Τον Ιανουάριο της χρονιάς που φεύγει κατεγράφησαν 44.000 άστεγοι, την ώρα που το 2013 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 39.000. Υπολογίζεται ότι μόνο στην περιοχή Skid Row του κέντρου της πόλης υπάρχουν περίπου 20.000 άστεγοι. Χιλιάδες ζουν ή μεταφέρονται σταδιακά στα προάστια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αύξηση στις τιμές ενοικίασης και αγοράς κατοικίας έχει οδηγήσει πολλούς εργαζόμενους να κοιμούνται στα οχήματα τους. Στην περιοχή της Σάντα Μπάρμπαρα υπάρχουν 23 πάρκινγκ αυτοκινήτων που εξυπηρετούν τέτοιου είδους ανάγκες.

Το βίντεο του χρήστη του Instagram, Plastic Jesus, ανήμερα των Χριστουγέννων, είναι χαρακτηριστικό:

"Οι ΗΠΑ πρέπει να θέσουν το ζήτημα των αστέγων στο επίκεντρο της ατζέντας σαν βασική προτεραιότητα, και όχι να το αντιμετωπίσουν συλλαμβάνοντας κόσμο ή αναγκάζοντας τους να αλλάξουν περιοχή", γράφει ο ίδιος ενδεικτικά στη λεζάντα που συνοδεύει τα πλάνα. Προσθέτει μάλιστα πως η κυβέρνηση Τραμπ έχει περικόψει τις παροχές προς τους άστεγους και τους άπορους των ΗΠΑ.

Η πόλη του Λος Άντζελες είναι γνωστό ότι έχει πολλούς αστέγους, γι' αυτό και από το 1993 λειτουργεί ειδική υπηρεσία. Το 2015 οι αρχές κήρυξαν την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι αριθμοί των ανθρώπων που κοιμούνται στο δρόμο εκτοξεύθηκαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά μέσο όρο τα ενοίκια έχουν αυξηθεί κατά 32% από το 2000, την ώρα που το μέσο εισόδημα έχει μειωθεί κατά 3%. Τα νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα δαπανούν το 70% των χρημάτων τους για ενοίκιο.

SHARE:

24Media Network