Μ. Ρέντσι: Πιο σημαντικό να βρεθεί μια πολιτική λύση για την Ευρώπη

Στιγμιότυπο από την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)
Στιγμιότυπο από την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) EUROKINISSI

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός για μια συμφωνία ακόμη και εντός ολίγων ωρών, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για τη λειτουργία της ΕΕ που όπως σημειώνει δεν μπορεί να λειτουργεί όπως είναι

"Δεν ανησυχώ ιδιαίτερα όσον αφορά την εξεύρεση τεχνικής λύσης για την Ελλάδα. Νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση, με σχετική ευκολία κιόλας, για να επιλυθεί η ελληνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης.

"Ανησυχώ περισσότεροι για την κατάσταση στην Ευρώπη. Η σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη δεν είναι καθόλου καλή", συνέχισε ο Ρέντσι. "Μια τεχνική λύση μπορεί να βρεθεί για την Ελλάδα. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να βρεθεί μια πολιτική λύση για την Ευρώπη και για αυτό υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να κάνουμε", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί πως η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, ο Ματέο Ρέντσι σημείωσε πως "αυτό επαφίεται στην ελληνική κυβέρνηση. Νομίζω η άποψή τους είναι πως έχουν συμφέρον να επιδιώξουν να μείνουν στην ευρωζώνη. Για να μείνει στο ευρώ κάποια χώρα πρέπει να τηρεί κανόνες. Αυτοί οι κανόνες μπορούν να ερμηνευθούν με ορισμένη ευελιξία, αλλά όπως γνωρίζουν όλες οι χώρες, πρέπει να τηρούνται. Άρα η απόφαση εντέλει εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση. Πιστεύω ότι θα κάνουν τα πάντα για να επιτύχουμε μια συμφωνία και νομίζω όχι σήμερα, αλλά τις επόμενες ώρες, η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί".

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: grexit, Σύνοδος Κορυφής, Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έτιγνκερ: Η ενότητα στην Αθήνα ενισχύει τις ελπίδες για τη Σύνοδο Κορυφής

Φερχόφστατ σε Γιούνκερ: Το Grexit και το χρέος είναι υπόθεση όλων μας

Η επιστολή Παυλόπουλου προς τον Τουσκ

SHARE:

24Media Network