Mad Mike: Οπαδός της φλατ Γης εκτοξεύθηκε, σακατεύτηκε, αλλά αισθάνεται δικαιωμένος

Mad Mike: Οπαδός της φλατ Γης εκτοξεύθηκε, σακατεύτηκε, αλλά αισθάνεται δικαιωμένος
Matt Hartman via AP AP

Επιστήμονας που προσπαθεί να αποδείξει ότι η Γη είναι επίπεδη, εκτοξεύθηκε με αυτοσχέδιο πύραυλο, τραυματίστηκε και τώρα αισθάνεται δικαιωμένος

Τον λένε Mad Mike Hughes. Είναι αυτοαποκαλούμενος επιστήμονας, εφευρέτης και οπαδός του κινήματος της Επίπεδης Γης.

Προσφάτως ανακοίνωνε πως θα έφτιαχνε αυτοσχέδιο πύραυλο για να εκτοξευθεί όσο πιο ψηλά μπορεί και να μελετήσει από ψηλά τον πλανήτη, για να συλλέξει στοιχεία προς απόδειξη των ισχυρισμών του.

Συγκεκριμένα, στις 26 Μαρτίου έβαλε μπρος τις μηχανές εκτόξευσης του νέου κατασκευάσματός του, μετά την προηγούμενη αποτυχημένη προσπάθειά του. Την προηγούμενη φορά το εγχείρημά του είχε στεφθεί από απόλυτη αποτυχία, καθώς ένα πρόβλημα στο σύστημα ανάφλεξης δεν επέτρεψε την απογείωση του πυραύλου του.

Τώρα, τα πράγματα πήγαν κάπως… χειρότερα, μιας και ναι μεν κατάφερε να εκτοξευθεί σε ύψος 571 μέτρων, ωστόσο η πτήση διήρκησε για ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν προσγειωθεί ανώμαλα με τον πύραυλό του στην έρημο Mojave. Το εντυπωσιακό για τα δεδομένα ενός ερασιτέχνη, εγχείρημα, κόστισε στον Mad Mike μερικές εκδορές και μελανιές στα πόδια και στην πλάτη. Όπως θα δείτε τον έσωσε η ιδέα του να προσθέσει αλεξίπτωτο στον πύραυλο του.

Δείτε παρακάτω τα βίντεο της προσπάθειας:

Μετά το πέρας της προσπάθειάς του, μίλησε από το νοσοκομείο αποκλειστικά στο Associated Press στο οποίο δήλωσε “ανακουφισμένος” και δικαιωμένος.

“Κουράστηκα να ακούω ανθρώπους να μου λένε πως δειλιάζω. Έφτιαξα τον πύραυλό μου και κατάφερα να εκτοξευτώ. Τα κατάφερα”, πρόσθεσε.

0 61χρονος πρόσθεσε ακόμη: “Είμαι χαρούμενος, ναι. Θα το αισθανθώ καλύτερα το πρωί. Δεν θα μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι αλλά τουλάχιστον, μπορώ τώρα να πάω σπίτι μου και να φάω το βράδυ μαζί με τις γάτες μου”. Παρόλα αυτά δεν έκανε νέες δηλώσεις για την επίπεδη Γη.

Πρόσφατα έλεγε στο AP: “Ναι, πιστεύω ότι η Γη είναι φλατ σαν Frisbee. Αν με ρωτήσεις αν είμαι σίγουρος για αυτό, θα σου πω πως για αυτό τον λόγο ακριβώς θέλω να πάω ψηλά στη Στρατόσφαιρα για να το διαπιστώσω με τα ίδια μου τα μάτια”.

Τώρα, μετά τις δύο προσπάθειές του το 2014 και το 2018, θα πρέπει να ξεκουραστεί και να βάλει μπρος τα νέα του πλάνα για να κατασκευάσει βελτιωμένη έκδοση του πυραύλου του που θα καταφέρει τελικά, όπως ο ίδιος ελπίζει, να τον στείλει πάνω από τον πλανήτη και να κάνει τις “επιστημονικές” του διαπιστώσεις. Και παράλληλα, ετοιμάζεται, όπως δηλώνει, να βάλει υποψηφιότητα για Γερουσιαστής.

Απαντήσεις γιατί η Γη δεν είναι επίπεδη, εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα