Μάικλ Μπλούμπεργκ: Ξόδεψε ήδη πάνω από 200 εκατ. δολάρια στην προεκλογική εκστρατεία

Μάικλ Μπλούμπεργκ: Ξόδεψε ήδη πάνω από 200 εκατ. δολάρια στην προεκλογική εκστρατεία
Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα των δημοκρατικών AP

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης διεκδικεί το χρίσμα των δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020 με την περιουσία του να εκτιμάται σε 60 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε νέα σειρά κανόνων για τα ντιμπέιτ.

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ συνέβαλε με περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του έως το τέλος του 2019 για να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020, όπως αποκαλύφθηκε μετά την κατάθεση στοιχείων σήμερα από το επιτελείο του στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

Από το ποσό αυτό, η εκστρατεία του Μπλούμπεργκ δαπάνησε 188 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά.

Το ποσό αυτό πιθανότατα αυξήθηκε τον Ιανουάριο καθώς ο Μπλούμπεργκ συνεχίζει να αντλεί εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του για να πληρώνει διαφημίσεις στην τηλεόραση και τις δαπάνες της διεξαγωγής της εκστρατείας.

Ο Μπλούμπεργκ, ο οποίος έθεσε αργά την υποψηφιότητά του, δεσμεύτηκε να μην λάβει καμιά δωρεά και να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία του από την περιουσία του που εκτιμάται σε 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ενώ ακολουθεί τους Δημοκρατικούς ανθυποψηφίους του Τζο Μπάιντεν και Μπέρνι Σάντερς στις δημοσκοπήσεις, η υποστήριξη προς το πρόσωπο του αυξάνεται καθώς ξοδεύει σε μεγάλο βαθμό σε μια εθνική προεκλογική εκστρατεία.

Ο Μπλούμπεργκ δεν ανταγωνίζεται τους ανθυποψηφίους του για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προκριματικές εκλογές σε τέσσερις πρώτες πολιτείες, ανάμεσά τους η Αϊόβα που έχει τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου τις προκριματικές της εκλογές, αλλά κάνει προεκλογική εκστρατεία για τις πολιτείες που θα έχουν τις προκριματικές τους τον Μάρτιο και αργότερα.

Ο 77χρονος μεγιστάνας έχει γεμίσει τα εθνικά ραδιοφωνικά δίκτυα με πολιτικές διαφημίσεις. Ειδικοί που παρακολουθούν τα κόστη στις προεκλογικές εκστρατείες εκτιμούν έχει δαπανήσει τουλάχιστον 250 εκατομμύρια δολάρια σε τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Παράλληλα σήμερα το Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε μια νέα σειρά κανόνων που ρυθμίζουν ποιοι υποψήφιοι για την προεδρία θα επιτρέπεται να συμμετέχουν στα ντιμπέιτ, μια αλλαγή που αναμένεται να οδηγήσει τον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Μπλούμπεργκ πάνω στην εξέδρα τον Φεβρουάριο.

Για ένα ντιμπέιτ που προγραμματίζεται στη Νεβάδα στις 19 Φεβρουαρίου, το Δημοκρατικό Κόμμα θα απορρίψει προηγούμενη απαίτηση σύμφωνα με την οποία ένας υποψήφιος πρέπει να επιδείξει τη υποστήριξή του από τη βάση συγκεντρώνοντας δωρεές από χιλιάδες δωρητές.

Ο Μπλούμπεργκ χρηματοδοτεί εξ’ ολοκλήρου την εκστρατεία του, και μολονότι τα ποσοστά του έχουν ανεβεί στις δημοσκοπήσεις, η έλλειψη δωρητών σήμαινε ότι συνέχιζε να μην πληροί τις προϋποθέσεις για να μετέχει στα ντιμπέιτ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα